Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 3. 7. 2019.

Grad Niš tvrdi da ne sme da finansira protivgradne stanice, RHMZ ovo negira

protivgradna stanica U Nišu aktivne samo 4 protivgradne stanice; foto: Bojana Antić

Od 14 protivgradnih stanica u Nišu, kako kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, aktivne su tek 4. Dok u Sekretarijatu za poljoprivredu tvrde da grad ne sme finansijski da pomaže rad stanica i strelaca, u RHMZ ovakve tvrdnje negiraju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Milan

    14:12 // 3. 7. 2019.

    Dok vi utvrdite ingerenciju u udobnim kancelarijama i kafanama, seljacima propadne sve sto su godinu dana radili.
    Trebalo bi vama da daju jedne godine da zivite od neizvesnog rada, pa bi se posle toga lako dogovorili.
    Sram vas bilo.

  • miki

    15:32 // 3. 7. 2019.

    Neka grad napravi prekrsaj i neka finansira, ako vec ima para.

  • Mita

    15:55 // 3. 7. 2019.

    Zašto nije naveden izvor iz RHMZ? Zašto ne preuzme nešto? Jedino ako ste pitali portira ili kurira Đoku....

    • Kurir Djoka

      19:37 // 3. 7. 2019.

      Koji god izvor bio, upućen je u situaciju. Sve je urađeno što se moglo, a gospoda draga koja pametuje treba da nađe načina kako bi građani i imovina bila što bezbednija. Ovde se ne radi samo o poljoprivredi, stradaju i objekti, automobili... priroda ne bira ni dan niti noć, praznik ili radni dan, njivu, voćnjak ili nečiji objekat... A ovi jadni ljudi kada svi beže na suvo, oni su na vetru i kiši..

  • Stojko

    17:01 // 3. 7. 2019.

    Šta je sve utvrdila DRI, treba li nabrajati. A, za PROTIVGRADNU niste nadležni. Nevinašca. Raspametiste se od tenderisanja. Ukrali ste mi DIN, zatim AERODROM, pripremate TOPLANU da otuđite, verovatno i VODOVOD, a NE SMETE da izdvojite neku siću, za poljoprivrednike!?
    Sutra će te se rastrčati za glasove. Ili vas i to ne pogađa. Važnije je biti vlasti. Dal' Vučić ili Vučići, nebitno.

    • Mirko Ledena stena

      20:42 // 3. 7. 2019.

      Колико год сматрам да се недовољно чини за пољопривреднике, Град Ниш произвођачима плаћа 80% осигурања док министарство издваја 40 или 50% и по томе је водећи у Србији. Ракете су далеко мање ефикасне од плаћеног осигурања али нашим људима никада није доста. Ја сам осигурао 2ха јабука и платио 150000 дин а Град Ниш ми је вратио 120000 дин. Не морам више да гледам у небо и захвалан сам због тога

  • Miloš

    20:28 // 3. 7. 2019.

    "Po rečima predsednika Državne revizorske institucije i generalnog državnog revizora dr Duška Pejovića, RHMZ se oslanja na naknadno dobijanje sredstava iz tekuće budžetske rezerve i pomoć jedinica lokalne samouprave, i zato na vreme ne obezbeđuje potrebne uslove za optimalno funkcionisanje sistema odbrane od grada. Sredstva nisu bila obezbeđena na početku sezone, već naknadno."

  • Borko

    22:41 // 3. 7. 2019.

    Jad i beda nesposobne vlasti. Pa zar je moguće da od 14 protivgradnih stanica bude aktivno samo 4, tj da ovako važan sistem, u Nišu, radi sa manje od 30%. Šta da očekujemo od poljoprivrede i od države, ako nam ovaj sistem ne radi sa 100% i ako ga ne unapredimo na najvećem mogućem nivou.

  • borko

    23:18 // 4. 7. 2019.

    Ljudi, protivgradna zaštita je državno-poljoprivredni sistem broj 1. Osiguranje služi da, ako protivgradni sistem pogreši, ili vreme iznenadi, pa da proizvođači ne propadnu. Ono što grad uništi, mora neko da plati: proizvođač, osiguranje, država ili neko drugii. Kad je protivgradna efikasna, onda nema gubitaka i tu su svi na dobitku. Dakle, osiguranje ne može da zameni protivgradnu zaštitu.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: