Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:12, 23. 11. 2023.

| Društvo

Grad Niš za 81 milion dinara kupuje zgradu za Narodni muzej

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
vojni objekat niš
Nova cena objekta; foto: JV/T. T.

Vojni kompleks u Ulici Marka Oreškovića koji je u vlasništvu Republike Srbije, Grad Niš kupiće za Narodni muzej, ako to izgasaju niški odbrnici, a ovoga puta Gradsko veće preciziralo je novu cenu koja je veća od one koju je 2021. godine procenila Poreska uprava u svom izveštaju.

Vojni kompleks bio je procenjen na oko 640.000 evra, ali kako je objasnila v.d. načelnika Uprave za imovinu Grada i održivi razvoj Ružica Đorđević, nakon prve usvojene odluke o kupovini objekta ponovo je izvršena procena vrednosti i pridodat je još jedan novi manji objekat, pa će se zbog toga skupštinski odbornici ponovo izjasniti o kupovini.

Javila se potreba da akt ide na Skupštinu iz tog razloga, odnosno da ponovo donosi rešenje, radi se o novom iznosu koji je približno 89 miliona dinara - rekla je Đorđević.

Kupovinom će se steći uslovi da se na tom mestu izgradi zgrada za Narodni muzej, ali i Galeriju savremene likovne umetnosti, saopštila je gradonačelnica Niša Dragana Sotiovski.

Mi ćemo tu zgradu kupiti, radi se o placu sa zgradom vojnog objekta koji ćemo mi rušiti i praviti moderan objekat u zavisnosti od konkursa koji će uskoro biti raspisan pa i završen i da dobijemo zgradu kojoj će konačno biti smešten Narodni muzej koji je pre nekoliko godina izgubio svoju zgradu u procesu restitucije - kaže Sotirovski.

Tu će, kako se Sotirovski pohvalila, biti izloženo svo blago koje je godinama smešteno u depoima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Koska za kuchiki

    23:20 // 25. 11. 2023.

    Da se podsetimo, biljka banana i ekipa je prvobitnu lokaciju za muzej i koncertnu dvoranu na Keju preko puta Banovine ustupila za betonski kontejner za stanovanje koji je usput useljen bez liftova i u kome su se za stanove "oceshali" gradski i kurta i murta a odgovorni za to 12 godina nusu odgovarali.

  • Srba

    10:06 // 24. 11. 2023.

    81 mil. za RASPADNUTU praistorijsku kuću, koja je nakrivljena, sa ispalim ciglama, ogradjena trakom i već godinama stoje znakovi opasnosti da se urušava i da je sklona padu…… pa zar ta vojska kojoj se daje i šakom i kapom ne može da pokloni nešto (pogotovu tako ruinirano) gradu u namenske svrhe?!? Ko “vodi” ovaj grad i pregovara?!?

  • Stanko

    07:49 // 24. 11. 2023.

    A pretvorice je u kafanu kao sto je i kucu Stambolijski pretvorila umesto u muzrj Stevana Sremca kao sto je bilo izvorno planirano

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: