Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 31. 5. 2021.

| Društvo

Grad Prokuplje raspisao konkurs za idejno rešenje Trga topličkih junaka

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Trg u Prokuplju
Traži se idejno rešenje za rekonstrukciju trga u centru Prokuplja; Foto: Lj. M.

Grad Prokuplje je raspisao konkurs za idejno rešenje Trga Topličkih junaka u Prokuplja, koji je otvoren do 13. jula ove godine. Uređen prostor u centru grada bi trebalo da povrati stari sjaj, a u uslovima konkursa se navodi između ostalog da se prilikom dizajna za izradu "Urbanističko-arhitektonskog idejnog rešenja za uređenje Trga topličkih junaka u Prokuplju" mora voditi računa o poštovanju istorije, kulture i tradicije ovog grada.

Za idejno rešenje mogu da konkurišu svi zainteresovani građani, fizička i pravna lica, a stručna komisija će izabrati i nagraditi 3 najbolja rada sa 300.000, 150.000 i 50.000 dinara

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović kaže da je uređenje gradskog trga je jedan od prioritetnih projekata koji će biti realizovan u narednom periodu. Trg u Prokuplju Uskoro novi izgled centra Prokuplja; Foto: Lj. M.

Trg topličkih junaka je mesto na kojem se nalazi spomenik topličkim junacima iz Prvog svetskog rata i ustanicima i žrtvama Topličkog ustanka 1917. godine. Naša ideja je da mu vratimo ono što mu je oduzeto, njegov autentični izgled. Pre nego što je trg pretvoren u parking prostor, ovaj deo centra grada bio je slika njegove istorije, kulture i tradicije, zato se nadam da će i autori idejnih rešenja za njegovo uređenje poštovati sve te vrednost - kaže Aranđelović.

Inače, u centru Prokuplja je sagrađen trg kada je kralj Aleksandar, neposredno pre atentata u Marselju, oktobra 1934. godine posetio grad i otkrio spomenik palim borcima ratova od 1912. do 1918. godine.

Od prošle godine taj prostor je zatvoren za saobraćaj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stankovic Svetlana

    14:01 // 31. 5. 2021.

    Lepa ves. U samom centru sam odrsla, ali postoje JOS ne asfaltirane ulice nadomak (200m) glavne i tog trga. Secam sa da je predhodni gradonacelnik Simonovic, nakon sto je asfaltirao privatni put, pre par godina rekao, da u budzetu ima para, da se asfaltiraju i seoske ulce. Pa, ili su pare potrosene ili je slagao. Neka, novi gradonacelnik prodje kroz naselja i vidi koliko ulica nema asfalt.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: