Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 23. 8. 2016.

| Društvo

Grad isplatio porodilje, studente i socijalno ugrožene

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Darko Bulatović
Namera je da grad ubuduće redovno isplaćuje potraživanja korisnicima; Foto: Vanja Keser

Svim porodiljama isplaćena je pomoć od 20.000 dinara koju daje Grad, korisnicima socijalne pomoći su isplaćene naknade, a studentima stipendije, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Za ovo je iz gradske kase otišlo 15 miliona dinara.

Majke koje su se po prvi put porodile čekale su i do 5 meseci na jednokratnu pomoć, a sada im Grad, prema rečima gradonačelnika, ne duguje ništa.

Sva dugovanja porodiljama od 1. januara zaključno sa poslednjim mesecom su isplaćena. Smatramo da je to doprinos politici borbe protiv bele kuge i za stabilniju i zdraviju porodicu – kaže Bulatović.

On dodaje da je Grad isplatio i sve stipendije najboljim studentima, kao i jednokratne pomoći koje je dugovao najugroženijima. Oni koji su na evidenciji Centra za socijalni rad “Sveti Sava”, a bili su radno angažovani do skoro su čekali na isplatu za april.


Namera da isplate budu redovne

Bulatović je kazao da će težiti da ubuduće ove isplate budu redovne.

Namera je da redovno isplaćujemo obaveze, ali vrlo često Grad bude u blokadi pa dođemo u situaciju da bude kašnjenja. Zatim slede utuženja od korisnika i troškovi budu višestruki, jer plaćamo advokate, sudske troškove, kamate i ostalo – ističe.

Podsećamo da je gradonačelnik juče kazao da je oko 200 radnika JKP “Gorica” dobilo poslednjih osam zaostalih plata za koje je Grad dao 197 miliona dinara, zajedno sa troškovima utuženja. On je dodao da je situacija u gradskom budžetu teška, ali će ubuduće Grad određivati prioritetne kategorije za isplatu kako najugroženiji ne bi čekali na novac. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Snezana Novakov

    00:09 // 19. 10. 2016.

    Dragi moji vi koji pisete i ok i gluposti, ok je sto se porodiljama isplacuje na zalost socijalna pomoc, jer bi trebale imati stvarno posao. Gluposti su te sto mi okrivljujemo Vucica za sve, ali verujte da covek radi punom parom i da nije on, da je neko drugi na njegovom mestu, odavno bi mi bankrotirali kao drzava i otislu u pm bez povratka. Ja sam na zalost od cetrdeset i neke ivalid sa 12000.

  • Vuna Kićo ?

    20:29 // 23. 8. 2016.

    E tako Vam i treba svima Vama politicarima.
    Dok narod cuti i moli, ponasate se kao kabadahije.
    A kad ljudi presaviju tabak, onda cvilite i molite i manji ste od makovog zrna.
    Racunali smo na Vasu ljudskost i razumevanje a naisli smo na otpor i aroganciju.
    E doslo je vreme da Vam pokazemo kako je kad narod okrene novi list.
    Do sad nista nije moglo.
    Jel vidite kako sad sve moze.
    Idemo dalje Nislije.

  • žika

    19:04 // 23. 8. 2016.

    Čovek treba da kritikuje ono što je za kritiku a mi kritikujemo ono što je i za pohvalu. Pa, čovek ispravlja brljotine iz prošlosti i svog prethodnika. On je tek 2 mesec ana vlasti. Šta god da ovaj čovek uradi ništa ne valja. Ovaj narod ima problem i sa samim sobom a ne samo sa vlašću.

    • Bulevarka

      20:45 // 23. 8. 2016.

      Dva meseca na vlasti i dva ogromna ispada, jos laze za isplatu porodiljama, pa ima zamenika koji je osudjen na 6 meseci zatvora. Jos koliko ce ispada imati pre nego sto izgubi poverenje Beograda. Bolje mu je da cuti posto pametno nesto NE UME da kaze

    • žika

      10:03 // 24. 8. 2016.

      Bulevarka, nj. ispadi su samo na nivou izjave i ne štete Gradu što nije slučaj sa nesposobn Perišićem od koga je nasledio samo probleme i dugove koje isplaćuje.Za razliku od Perišića koji je uvek ignorisao Agenciju za b.protiv korupcije, on zna da prizna grešku i uvaži primedbu kontrolnih tela (Šabića) i sme da razgovara sa ljudima i ima autoritet u l.vlasti.Perišić je već izgubio poverenje Bgd

    • Bulevarka

      19:22 // 24. 8. 2016.

      Da je STVARNO Perisic izgubio poverenje Beograda ne bi bio sef odbornicke grupe i vrlo verovatno direktor KC koga postavlja gle cuda VLADA Republike Srbije na cijem je celu Vucic a da ne pominjem da je Perisic sa najvisom funkcijom u stranci iz Nisa, tj clan predsednistva stranke. Treba jos? Dzaba branis Darka koji ne sme da iznese svoje resenje o penzionisanju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: