Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 11. 7. 2011.

| Društvo

Grad izdao "preporuke" zbog vrućine

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
česma kod Konja

NIŠ - Zbog izuzetno visokih temperatura prethodnih i narednih dana, radi zaštite građana zamenik gradonačelnika Nađa Marković izdala je preporuku sprovođenja mera zaštite.

Kako se navodi u dopisu iz Gradske kuće, Javno komunalno preduzeće "Naissus" treba da preduzme sve neophodne mere i da postavi cisterne sa vodom za piće na najfrekventnijim lokacijama i to na Trgu kralja Aleksandra kod autobuske stanice i u blizini autobuskog stajališta kod Kliničkog centra Niš.

U dopisu se građani savetuju da koriste javne česme sa pijaćom vodom u Obrenovićevoj ulici, preko puta glavnog ulaza u TPS "Kalča" i na Trgu kralja Milana.

Javno komunalno preduzeće "Medijana" Niš bi trebalo da vrši jutarnje i večernje polivanje ulica, staza, parkirališta, parkova i zelenih površina na najfrekventnijim lokacijamau gradu.

Zamenik gradonačelnika u dopisu preporučuje gradskim opštinama i upravama koje imaju rad sa građanima, da obezbede klimatizovane uslove u prostorijama gde građani borave.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Niš trebalo bi svakodnevno da putem sredstava javnog informisanja daje preporuke građanima o preventivnim merama zaštite i načinu postupanja u uslovima povišenih temperaturi i da redovno informiše o učestalosti hitnih intervencija i zdravstvenom stanju pacijenata.

Takođe, upućuje se na namensko trošenje vode iz gradskog vodovoda.

Na kraju dopisa piše da će Grad u najkraćem roku obezbediti dodatni broj cisterni sa pijaćom vodom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Moca

    12:16 // 12. 7. 2011.

    Na jedvite jade su pustili glavnu fontanu u sred Jula. Oni vestacki potoci kod konja i u Tvrdjavi sluze kao deponija. A za neki dan ce nam sve travnate povrsine izgledati kao da su u Sahari. Osim ako ima pomenuta gospodja, koja je cula vest o cisternama u Beogradu, ne naredi.

  • g17+

    10:41 // 12. 7. 2011.

    Ta gospdja ne sluzi nicemu i treba je ukinuti, bolje da cuti i da prima nezasluzenu platu nego da se toboze brine o nama cccc, ajde da budem fina !!!

    • mara

      13:04 // 12. 7. 2011.

      Ma najbolje da niko ništa ne radi ko i do sad, sigurna sam da se slažete...

  • Ravnopravnost

    10:21 // 12. 7. 2011.

    Pravilno je trebalo napisati zamenica gradonačelnika.. ako hoćemo u EU, poštujmo malo i evropske standarde i agende o ravnopravnosti polova!

    • arsa

      14:32 // 12. 7. 2011.

      to je sve, samo ne pravilno!
      ako nemate šta pametno da kažete povodom teksta nemojte se javljati!
      zamenica predstavlja jednu od promenljivih vrsta reči! odnosi se na lica, stvari, osobine odnosno zamenjuje imenice i prideve! postoje imeničke i pridevske zamenice koje se dalje dele na lične i nelične, odnosno, prisvojne, pokazne, upitno-odnosne, neodredjene, odrične i opšte!
      dakle,
      g-dja nadja marković je zamenik, a ne zamenica!
      funkcija na kojoj se nalazi zove se zamenik gradonačelnika i kada neko želi da joj se obrati treba da joj kaže gospodjo zameniče, a gospodjo zamenice!
      i nemojte lagati ljude da je to uslov za eu! u srpskom jeziku su funkcije u muškom rodu i to je jedino pravilno! ista je situacija i u britaniji, nemačkoj, francuskoj, holadinji, belgiji... sve te zemlje su u eu pa im to niko ne zamera!
      to što pojedini nepismeni novinari, političari i ostale estradne ličnosti koriste taj pomodarski tzv ''rodno-senzitivni'' (štagod to značilo) jezik ne znači da je on pravilan, ve

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: