Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:05, 8. 6. 2022.

| Društvo

Grad napokon odgovorio o putovanju gradonačelnice Niša u Beč

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Gradska kuća u Nišu
Odgovori stigli; foto: JV / Ljubica Jocić

Gradska uprava za finansije dostavila je Južnim vestima informacije o isplaćenim dnevnicama za trodnevno službeno putovanje u Beč, ali ne i tražene putne naloge kao i podatak o tome na koji način su gradski čelnici zajedno sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski i njenim suprugom putovali do Austrije i nazad.

Službeno putovanje u Beč dospelo je u žižu javnosti jer je suprug gradonačelnice Niša bio sa gradskom delegacijom, a ona je rekla da ju je on vozio, pomenula je i autobus, pa je mesec i po dana kasnije objasnila da je došlo do lapsusa, te da je njen suprug vozio privatni automobil. Odgovor dobijen od Uprave za finansije potvrđuje da su za to putovanje isplaćivane dnevnice samo predstavnicima Grada, ne i Sotirovskom. Odgovor potvrđuje i da autobusa nije bilo, ali ne precizira čime se zapravo putovalo, kao i koliki su troškovi.

Gradska uprava za finansije ne poseduje tražene informacije o broju putnika, niti o zakupu autobusa, jer takovog ugovora nije ni bilo. Na osnovu 4 putna naloga isplaćene su dnevnice za tri dana za gradonačelnicu Draganu Sotirovski, zamenicu gradonačelnice Dušicu Davidović, člana Gradskog veća Mariju Ranđelović i zaposlenog u Gradskoj upravi za organe grada i građanska stanja Nemanju Jovanovića - naveli su u odgovoru.

Navode da je za službeno putovanje isplaćeno ukupno 21.285 dinara, odnosno 15 evra po danu za svakoga od njih. Ipak, putni nalozi na osnovu kojih je novac isplaćen nisu dostavljeni redakciji Južnih vesti, iako su jasno naznačeni u Zahtevu.

Na osnovu Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja nisu dostavljeni računi ni u vezi sa putovanjem i troškovima prevoza, a nije odgovoreno ni da li se putovalo privatnim ili službenim automobilom.

Inače, podatke o samom putovanju, troškovima, putnim nalozima i dnevnicama, u dva navrata su traženi su od Grada koji je zahteve odbijajo zbog nepotpunosti, a u isto vreme nisu želeli ni da upute na nadležan organ koji poseduje tražene informacije.

Zbog toga su novi zahtevi poslati svim niškim gradskim upravama, od kojih su se pojedine izjasnile da nemaju tražene infomacije, druge su ćutale, a odgovor od Uprave za finansije stigao je tek nakon žalbe povereniku na ćutanje tog organa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lana

    06:59 // 9. 6. 2022.

    Ako je neko putovao privatnim automobilom o svom trosku, kako bilo koja uprava moze da ima podatke. Da li se pravite toliko naivni ili dajete na znacaju gradonacelnici da vas pravi neznalicama kak bi vam se ljudi smejali zbog osnovnog neznanja

  • Gaga

    06:15 // 9. 6. 2022.

    Cemu maliciozni komentari?Da je neko drugi na njenom mestu,isao bi on.To je sluzbeno putovanje,da se nesto vidi,nauci I ostvari neki benefit za Nas Ni

  • Срба

    20:51 // 8. 6. 2022.

    А у Беч, а из Беч. Исто му дође на крају…..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: