Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:18, 16. 1. 2024.

| Društvo

Grad o akva-parku: Šta je planirano - završeno, slede novi poslovi

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
akva park
Tabla zbunila građane; foto: čitalac

Rok završetka radova na akva-parku je 17. januar 2024. godine - piše na tabli na gradilištu. Iz Grada kažu da se rok odnosi na ispunjenje trećeg ugovora na izgradnji, da je ono što je planirano završeno i da slede poslovi predviđeni projektom. Šta je konkretno urađeno - ne pojašnjavaju.

akva park (7) "Ono što je planirano do sada je završeno"; foto: čitalac Građane su zbunili rokovi na tabli, ali iz Grada ogovaraju da akva-park neće biti završen sutra.

Rok koji je naveden na tabli koji ste videli na gradilištu akva-parka odnosi se na ispunjenje trećeg ugovora na izgradnji. Ono što je planirano do sada je završeno. Očekuju nas radovi na onim poslovima koji su predviđenim projektom. Svaki od ugovora fazne izgradnje ima svoje rokove - kažu iz Grada.

akva park (1) "Da vidite kakav je to čitav grad pod zemljom"; foto: čitalac Ne objašnjavaju koji su radovi završeni, ni šta je ostalo da se uradi. Gradonačelnica Dragana Sotirovski je 18. decembra na Skupštini obećala da će u procentima dati izveštaj koliko je urađeno i da će novinare uskoro povesti u obilazak akva-parka.

Ono što je najvažnije urađene su mašinske sale koje vi sa ulice ne vidite i ja ću vas vrlo brzo povesti da vidite kako izgleda mašinska sala za jedan vrlo ozbiljan bazen koji se zove bazen sa talasima. Da vidite kakav je to čitav grad pod zemljom, što je najvažnije. Uveliko se radi zatvoreni objekat koji će biti prvi pušten u rad i naravno, ono što je takođe važno to je da nam predstoji sada parterno uređenje, postavljanje svih onih detalja koje jedan akva park sadrži - rekla je tada.

Pitanja o radovima na izgradnji akva-parka poslata su i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, ali do objavljivanja teksta nije stigao odgovor.

Inače, pripremni radovi počeli su februara 2022. godine, radove izvode tri firme - Alex E&C, a radiće i Krip-inžinjering i Vodogradnja, vrednost ugovora je oko 1,7 milijardi dinara, a predviđeno je da se u okviru akva-parka koji se prostire na površini od 5,4 hektara nađu restoran, spa centar, rekreativni, vitaliti, zatvoreni i bazeni sa talasima i drugi zabavni sadržaji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    20:27 // 16. 1. 2024.

    Ne znate vi nista, sto gledate u tu tablu! Coravi ste ! U,konacnom, nju je Djilas postavio !

  • Saki

    19:27 // 16. 1. 2024.

    Svaka cast ludaku koji udje u bazen sa talasima koji su projektovali nasi mladjani inzinjeri. Obzirom da je trend da je prosek studenata preko devet, a znanje i logika cista nula, ja u taj bazen ipak ne bih ulazila.

  • Гага

    17:57 // 16. 1. 2024.

    Све те подземне инсталације...ништа се не види,а кошта више него објекти на тлу...а ,без тога,ништа...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: