Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:35, 11. 3. 2015.

| Društvo

Grad odlučio da trajno reši problem plavljenja u Novom Selu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
poplava
Traži se trajno rešenje za Novo Selo

Ekipe Štaba za venredne situacije, Humanitarnog centra, Srbijavoda i većnici Žarko Ranković i MIhajlo Zdravković obići će Novo Selo i Radnu zonu "Donje Međurovo" kako bi pokušali da nađu trajno rešenje za probleme sa podzemnim vodama.

Na sednici Gradskog veća moglo se čuti da je situcaija sa podzemnim vodama na potezu Novog Sela i Donjeg Međurova jedan od problema koji zahteva ozbiljnije rešavanje.

Pre svega, kako su se složili većnici, rešenje je neophodno zbog 4.500 porodica koje su ugrožene u Novom Selu, ali i zbog industrijske zone u kojoj svoje fabrike imaju “Jura” i “Šinvon”.

Angažovaćemo sve raspoložive snage kako bi se očuvala bezbednost tih ljudi i objekata, ali i proizvodnog procesa. Mi smo se dogovorili da se urade projektni zadaci, pre svega sa Srbijavodama, sa ciljem da se trajno i na strateški način reši ovo pitanje - rekao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

poplavae Postojeći odvodi puni do vrhaSlavković kaže da se razmatra više mogućnosti.

Da li će to biti novi kanali za odvonjavanje, da li će biti nove crpne stanice ili neki drugi način rešavanja ovog problema, ali to će u najurgentnijem roku reći struka. To pitanje će onda biti rešavano kroz kapitalne investicije koje smo planirali za ovu godinu - rekao je Slavković.

Za Novo Selo će, kako je rekao Slavković, puno značiti završetak kolektora koji bi trebalo da se dovede do reke i omogući oticanje voda.

Ipak, zamenik gradonačelnika je apelovao i na građane da “stanu sa samovoljom u izgradnji objekata”. Kako je pojasnio, puno kuća je u Novom Selu izgrađeno na kanalima koji su služili za odvod.

Skoro svi objekti su, tvrdi zamenik, građeni bez dozvole, ali i bez reakcije građevinske inspekcije, što je veliki propust.


Slavković: Neozbiljan pristup bivše vlasti

poplavljeno Parcele za potencijalne invetsitore pod vodomKako je rekao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, ono što se danas sa podzemnim vodama dešava na teritoriji Novog Sela, a pre svega, Radne zone u Donjem Međurovu je posledica lošeg rada lokalne vlasti koju je nasledila koalicija koju predvodi SNS.

Posledica laikčkog, nestručnog i neozbiljnog pristupa, pre svega, kada se radila industrijska zona. Kada se ona radila na terenu koji je poznat kao močvaran, moralo da se razmišlja o situcijama koje su prisutne i sada, a u manjoj meri prošle godine - rekao je Slavković.

Podsetimo, stotinak kuća u jednom delu Novog Sela je poplavljeno prethodnih dana izlivanjem podzemnih voda, a vode ima i u Radnoj zoni “Donje Međurovo”, kao i oko fabrika “Jura” i “Šinvon”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    14:35 // 12. 3. 2015.

    A šta ste vi iz sadašnje vlasti uradili osim što ste zbrinuli familiju i napunili džepove?

  • bruka,sramota i naravno laži

    11:51 // 12. 3. 2015.

    Opet nas lazu kao i svi drugi.Opet obecavaju A NIVO VODE RASTE.Opet ce nas vuci za nos.Pa ce nam opet kao i svima dati humanitarnu pomoc dok ne pocrkamo od gladi ili dok se ne podavimo.BEZOBRAZLUK

  • Ricardo

    10:23 // 12. 3. 2015.

    Predlažem da se skine Mramorsko brdo i zemlju prebaciti u Novo selo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: