Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:49, 5. 11. 2014.

| Društvo

Grad odlučio - grejanje "punom parom"

Autor:A. Stankov, J. CanićIzvor:Južne vesti
toplana-dimnjak-rtv.rs.jpg
Toplana opet greje punom parom, ilustracija foto: rtv.rs

Gradsko veće Niša naložilo je rukovodstvu Toplane da prestane sa štednjom i greje punim kapacitetom. U Toplani kažu da je pun režim na snazi od ponedeljka.

Nakon saopštenja Toplane da se zbog duga prema “Jugorosgasu” štede energenti i greje smanjenim kapacitetom, održan je, kako je rekao većnik Miloš Banđur, kolegijum Gradskog veća.

Tada je odlučeno da se redukcija ukine, jer je ona izazvala, kako kaže Banđur, niz problema.

Mnoge podstanice su ispale iz sistema, mnoge su radile otežano. Viši spratovi su ostajali bez grejanja. Sa ove distance tu odluku Toplane ocenjujemo kao pogrešnu. Kolegijum Gradskog veća je podržao moju ideju da se sistem vrati u normalno stanje i da nadalje Toplana korisnike snabdeva bez bilo kakvih redukcija - kaže Banđur.

banđur Gradsko veće ukinulo redukciju grejanja nakon Banđurovog zaključka, arhivska fotografijaBanđur tvrdi da se problem dugovanja prema “Jugorosgasu” ne može rešiti redukcijom grejanja, već da teret moraju da podnesu svi koji imaju deo odgovornosti u tom sistemu - Toplana, građani i Grad.

On je naglasio da o odluci da se smanji grejanje Gradsko veće nije bilo upoznato.

To je bila odluka menadžmenta Toplane. Odluka je bila samo njihova. Iz bojazni da će dug prema “Jugorosgasu” rasti velikom brzinom i da neće moći da finansiraju to, rešili da izvrše redukciju. Moram da naglasim da redukcije gasa iz “Jugorosgasa” ni u jednom trenutku nije bilo. Uvek je bilo gasa u dovoljnoj količini - rekao je Banđur.

Iako iz Toplane još nema zvaničnog saopštenja, kako je Južnim vestima potvrđeno u ovom preduzeću Nišlije se još od ponedeljka greju punim režimom, s tim što se poslednjih dana, zbog visokih temperatura tokom dana, grejanje isključuje.


Ko će snositi odgovornost?

Za sutra je zakazan Nadzorni odbor Toplane, na kojem bi između ostalog trebalo, kako kaže većnik Miloš Banđur, da se raspravlja i o problemima sa grejanjem na početku sezone.

Ja sam kritikovao i u Toplani njihov rad. Kritikovani su i na kolegijumu Veća. Oni od nas nisu dobili pohvalu za to što rade. Problem utvrđivanja odgovornosti mora da bude nešto što podleže objektivnim merama - rekao je Banđur.

Većnik je naglasio da je “problem lociran kao nedostatak usluge u prethodnom periodu” i da je sada trenutak za mere kojima se rešavaju trenutni problemi.


“Nisu krivi ni Rusi ni Nemci”

Iako su prethodne nedelje i sam većnik Miloš Banđur, ali i rukovodstvo Toplane izjavljivali da su za probleme u grejanju delimično krivi i dobavljači gasa iz Rusije, kao i nemačka razvojna banka KFW koja radi rekonstrukciju toplovoda, većnik kaže da to zapravo nije tako.

Za situaciju sa daljinskim grejanjem u Nišu, za kvalitet grejanja, za usluge ne mogu da budu odgovorni ni Rusi ni Nemci, već isključivo i neposredno Toplana, a posredno svi mi koji treba da ih nadziremo i da rukovodimo komunalnim sistemom u gradu - rekao je Banđur.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milan

    10:44 // 6. 11. 2014.

    ...racune placamo redovno, dal ste tako mislili da grejete punom parom? Ko je bre ovde lud??? Otimate od ovog jadnog i siromasnog naroda!!!

  • milan

    10:32 // 6. 11. 2014.

    pre pola sata mi se na vratima pojavio sluzbenik toplane i doneo mi opomenu pred skidanje sa toplotne mreze za ne postojeci dug od 102000 a racun za objedinjenu naplatu mi je na nuli !!!!!

  • Vladimir

    07:32 // 6. 11. 2014.

    Ne mogu da verujem kakvim se sve prevarama služe, sad će još ovi ispasti heroji koji su nas spasili od hladnoće i dali nam ono što plaćamo cele godine. Kakva predstava za plitkoumne glasače..

    • Topliša

      09:34 // 6. 11. 2014.

      Strpite se. Biće bolje 2017-e, obećao je i Bulatović na televiziji, postignuti su odlični rezultati,najbolji u istoriji. Sada je grejanje i zloupotreba službenih vozila u privatne svrhe, nevažna vest.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: