Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 18. 9. 2015.

Grad odobrio isključenja sa Toplane, ali od sledeće godine

radijator Moguće isključenje teks od sledeće sezone; foto: JV arhiva

Nova Odluka o toplotnoj energiji omogućava korisnicima daljinskog grejanja u Nišu da se isključe sa Toplane uz određene uslove, ali će to biti moguće od sledeće grejne sezone, jer je za ovu istekao rok.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Marijan

    13:25 // 18. 9. 2015.

    Menjaju pricu iz dana i dan kako bi sto vise sludeli gradjane. Licno sam dobio informaciju u toplani da se i za privremeno iskljucenje placaju troskovi iskljucenja. Nastavljamo sa protestima sve dok ne prestanu da ucenjuju i lazu gradjane.

  • xyz

    13:29 // 18. 9. 2015.

    Elaborati, licence, atesti, nov nacin zagrevanja.. Ma samo hocu da zavarim cevke..
    Bice ono dala baba dinar da udje u kolo, dva da izadje..

  • logicar

    13:45 // 18. 9. 2015.

    Pa cekajte, sta je sad ovo? A one tri stranice koje mi je Maksa genije srocio kako ne mogu da se iskljucim? Sta sa tim? Hoce li da odgovara za one gluposti koje je napisao? I opet politicke igre, opet neki novi idiotizmi, elaborati, studije kao da se radi o nuklearnoj fizici... Jos veci pritisak na ovu bandu, do potpuno normalne i svima jasne odluke o tome da sam biras ono sto hoces...

  • Милосав

    13:53 // 18. 9. 2015.

    Цела идеологија се свела на "отети народу новац". За трајно искључење треба сагласност преко 50% станара, за привремено не! У чему је разлика? И један и други одвајају цеви у стану од главног цевовода. У "привременом" ти узимају паре а не дају ништа. Променићеш ти и ову одлуку, полако.

  • NE opet ODSEK ZA ENERGETIKU

    14:08 // 18. 9. 2015.

    JAOOOO molimo vas samo nemoj nešto da Osmišlja uprava tačnije ODSEK ZA ENERGETIKU jer ovo što je osmislio prethodnih godina dovelo je do ovog cirkusa. Koji licencirani inženjeri oni imaju licence ali za pušenje kada je na snazi zabrana pušenja u njihovim kancelarijama je oblak diima imaju i licence za bahatost a o stručnosti govori i prethodna odluka o ceni grej zato molim Vas nadležni smilujte se

    • Ne znam koliko je Odsek stručan

      14:56 // 18. 9. 2015.

      ili bahat ali je svakako interesantno proveriti da li sve što je navedeno da bi Odluka trebalo da sadrži ima uporište u Zakonu ( o energentici ili već)odnosno preispitati da li se u toj meri i na naveden način stvari mogu regulisati podzakonskim aktom.

  • Mustafa Kajgani

    14:11 // 18. 9. 2015.

    Taman dok ne odletite sa vlasti...do tada udaranje po us SVOM SNAGOM.

  • sanja janković

    14:19 // 18. 9. 2015.

    A jel neko razmišlja o sugradjanima koji nemaju privilegiju da im bude zimi toplo u kupatilu,hodniku,na terasi.Pa od poreza svih gradjana Niša treba namaći novac za privilegovane koji ne seku drva i izbacuju pepeo ili plaća crvene kilovate.Gospodo pa život u gradu košta,ako vam je skupo vratite se odakle ste došli.Tako ćete uštedeti a i osloboditi radna mesta

    • Bednolaprdalo

      16:39 // 18. 9. 2015.

      Hvaliti se svojom gluposcu nije bas pohvalno.Ajd razmisli sta si rekla.I opet.I opet.I sve tako dok ne shvatis.

  • pindjur genije

    14:52 // 18. 9. 2015.

    Znaci ove godine privremeno, platis manji harac nego obicno, pa na prolece novi protesti za ukidanje ove glupe odluke da bi se trajno iskljucili. Kupovina vremena i otimacina... PROTEST!!!

  • Milan

    16:24 // 18. 9. 2015.

    Njima izgleda nista nije bitno, osim da uzmu pare. Samo da uzmu, uzmu, uzmu,... Bilo kako, samo da se uzme. "Necemo da finansiramo kvazi radna mesta i stranacke aktivnosti preko toplane, nego preko nekih nasih licenciranih inzinjera koji ce da vas oderu za elaborat kao da ste se grejali tri godine".

  • Opa

    17:17 // 18. 9. 2015.

    Da li smo mi zavrsili vise sa ovim "gradskim vecnikom" ili se on jos uvek za nesto pita u ovom gradu?

  • z.c.

    17:28 // 18. 9. 2015.

    A sada moze sve?Pred izbore.

  • shaft

    17:44 // 18. 9. 2015.

    Ah,da nam je vise ovakvih strucnjaka,teoreticara i ljudi koji brinu za narod!Resio Goricu,sad je na redu rasturanje Toplane ,a nesposobno rukovodstvo uziva!Nadlezna uprava razbacana po kaficima i forumu u kupovini,za vreme radnog vremena.Idila!Gubitnici-nezadovoljni korisnici i izmuceni proizvodni radnici servisa,koji za bedne plate rade danonocno!Narod i oni ce,na kraju,ispastati.Srbija!

  • joca

    18:09 // 18. 9. 2015.

    toplana previše naplaćuje grejanje i ono nije kvalitetno ali ipak ni jedan moj komšija neće dobiti saglasnost od mene, samostalnim isključivanjem se ugrožavaju ostale komšije, ili cela zgrada ili niko, kome ne odgovara neka se preseli

    • Saša

      19:25 // 18. 9. 2015.

      Poštovani Joco, mislim da ste se preračunali, ako se ja isključim sa grejanja i grejem se samostalno, ja ću se grejati najmanje 20 časova dnevno a ne kao u slučaju toplane nekoliko sati dnevno, tako da ću ja grejati komšije a ne oni mene.Pozdrav.

    • Милосав

      23:58 // 18. 9. 2015.

      Где ли те то научише. Значи ли то да Топлана наплаћује грејање твом комшији да би могао тебе да греје? Шта је са оним у приземљу, нема комшију испод. Или онај на поткровљу, нема стан изнад. Имају јефтиније грејање? Ако се искључи привремено, плаћа 10 дин/м2 и не треба му сагласност. Тако искључен комшија те греје? Шта он добија за те паре? Ништа. Логика ти је супер.

    • Ivan Milovanovic

      10:28 // 19. 9. 2015.

      Deo cevi vertikala ostaje u svakom stanu, energiju koja se tu izgubi placace svi ostali stanari na mrezi. Realno, svima ce se za to malo povecati ukupna potrosnja. A necemo tada moci da se zalimo jer cemo dati saglasnost. Zivi bili pa videli, na ovom istom portalu dogodine. Nema to veze sa grejanjem susednih stanova, promasio si mu poentu Milosave.

    • Borko

      15:00 // 19. 9. 2015.

      "...samostalnim isključivanjem se ugrožavaju ostale komšije, ili cela zgrada..."
      Zašto se ugrožavaju ostale komšije ako će moj deo toplotne energije koje sam do sada koristio ostati njima da koriste. Biće im toplije uz isto pokazivanje kalorimetra u podstanici.

    • Amerikanac

      16:46 // 19. 9. 2015.

      @ Милосав
      Iznad onog na zadnjem spratu postoji najmanje 75cm debela TERMIČKI IZOLOVANA PLOČA,ako je krov ravan ili 50cm ako je kosi krov u pitanju.Slična priča je i sa onim na prizemlju.Nova rešenja su napravljena za one koji poseduju više stanova i za one koji žive u inostranstvu,a imaju u Nišu stanove za provod i zajebanciju.Oni ne plaćaju ništa,a svi termički gubici ostaju sirotinji

  • milan

    18:52 // 18. 9. 2015.

    Glupo je da toplana kad daje umanjenje za los kvalitet grejanja to radi samo na fiksnom delu racuna a ne i na ukupnom racunu. Tako na ovaj nacin vrsi jos jednu prevaru u nizu. Treba insistirati na ovom zahtevu da se to promeni u pravilniku.

  • Cula

    21:55 // 18. 9. 2015.

    A krv device stare 76 godina ne traze???

  • mike

    22:09 // 18. 9. 2015.

    glasajte naprednjake socijaliste zute ldp i bice vam svakog dana sve bolje i bolje dokle vise dozvoljavate da vas varaju svi su oni napunili svoje dzepove dok su nasi sve vise prazniji treba preispitati poreklo imovine svih gradskih funkcionera zadnjih 20 godina

  • Милосав

    00:05 // 19. 9. 2015.

    У четвртак, 10h, Скупштина Града и грађани испред ње. Није само цена грејања у питању. Треба исказати опште задовољство радом, запошљавањем и задуживањем града. Падање у несвест, скакање од среће, певање са подврискивањем и остало, дозвољено. Пожељни добошари, трубачи и остали музички зналци.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: