Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:37, 15. 9. 2020.

| Društvo

Grad pomaže vranjske prvake sa po 5.000 dinara

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
radionica
Ove godine je oko 720 deteta polo u prvi razred; foto, Ilustracija: Narodna biblioteka "Radoje Domanović" Leskovac

I ove godine svi đaci koji su pošli u prvi razred, na račun svojih roditelja dobiće po 5.000 dinara, potvrdila je za Južne vesti gradska većnica Danijela Milosavljević. Na teritoriji Vranja, prema njenim rečima, kao i prošle godine ima oko 720 prvaka.

Gradski većnici su, kaže Milosavljevićeva, usvojili Predlog odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji Vranja, kojom je predviđena jednokratna pomoć roditeljima od po 5.000 dinara.

Sredstva su obezbeđena, Odeljenje za društvene delatnosti treba da nam dostavi spiskove i biće odmah isplata. To je dugogodišnja praksa i nastavljamo sa njom, malo se kasnilo zbog izbora organa pa zbog toga nije bilo pre 1. septembra - kaže Milosavljevićeva.

Ovo je osma godina kako roditelji prvaka iz gradskog budžeta dobijaju po 5.000 dinara, a osim toga Grad pomaže i u nabavci udžbenika ili školskog pribora roditeljima koji imalu mala primanja ili su korisnici socijalne pomoći.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: