Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 13. 1. 2020.

| Društvo

Grad preuzeo deo "Novog Niša", ostatak narednih nedelja, najkasnije aprila

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Novi Niš januar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser
Stanovi idu Vojsci kada se okonča papirologija; foto: JV/Vanja Keser

Devet godina nakon što je američka kompanija Clean earth capital kupila zemljište nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, trećina dogovorenog stambenog prostora predata je Gradu. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da "u narednih nekoliko nedelja, a najkasnije do 19. aprila" očekuje da i ostatak stanova pređe u vlasništvo Grada, a da ga onda on prosledi Vojsci. U Kabinetu i dalje ne odgovaraju zašto "Novi Niš" čuva Komunalna milicija.

Grad je preuzeo 7.700 kvadratnih metara stambenog prostora, odnosno šezdesetak stanova. Treba da preuzme još 14.000 kvadrata za šta se, piše na sajtu Grada Niša, čeka okončanje procedure u Republičkom geodetskom zavodu. Novi Niš gradnja januar 2020 3 foto Južne vesti Vanja Keser Po završetku primopredaje investitor će moći da gradi i drgi sadržaj; foto: JV/Vanja Keser

Očekujemo da u narednih nekoliko nedelja, a najkasnije do 19. aprila kako je predviđeno ugovorom, u vlasništvo Grada preuzmemo i preostalih 14.000 kvadratnih metara i predamo ih Vojsci, čime će i Grad ispuniti svoj deo ugovornih obaveza - rekao je Bulatović.

Novi Niš izgradnja januar 2020 4 foto Južne vesti Vanja Keser Nakon 9 godina završeni prvi stanovi; foto: JV/Vanja KeserKada i poslednji korak bude završen, kompanija Clean Earth Capital moći će da slobodno raspolaže sa skoro 15 hektara, koje je kupila još 2011. godine. Bulatović naglašava da će se tu onda graditi razni poslovni, sportski i stambeni objekti, te da će ovaj deo Niša izgledati lepše i modernije.

Podsetimo, američka kompanija kupila je zemljište još 2011. godine. Nakon brojnih najava, pa problema, probijanja rokova, prebacivanja krivice, čak i optužbi, te izvinjenja na relaciji investitor - Grad, kamen temeljac položen je pre skoro četiri godine.


I Grad potvrđuje da "komunalci" čuvaju "Novi Niš", o razlozima ni reči

Komunalna milicija već neko vreme čuva "Novi Niš", o čemu su posvedočili njeni pripadnici. Potvrdu toga, kao ni razloge zbog kojih javna institucija parama građana obezbeđuje privatno gradilište Južne vesti nisu uspele da dobiju od nadležnih. Ipak, sada je to potvrđeno na sajtu Grada. Novi Niš januar 2020 2 foto Južne vesti Vanja Keser Preuzeta trećina stanova; foto: JV/Vanja Keser

Do predaje stanova vojsci i useljenja budućih stanara, o bezbednosti objekta brinuće, kao i do sada, Komunalna policija Grada Niša - piše na sajtu Grada.

Novinari Južnih vesti su i ovim putem pokušali da dobiju informaciju zašto Komunalna milicija čuva Novi Niš. Ipak, kao i prethodnim slučajevima, odgovor na ovo pitanje je izostao.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    19:34 // 14. 1. 2020.

    na toj lokaciji bi da je privatnik prodavac,dobio 20% od svega izgradjenog na zemljistu plus penali za svski mesec kasnjenja koji su u visini kirije

  • nisliski mohikanac

    19:32 // 14. 1. 2020.

    kako to 4400 kvadrata a sesdesetak stanova,koliki su ti stanovi ili je to na bruto povrsinu sto je skandal.znaci manje od 300 stanova za 15ha

  • Ahm

    05:47 // 14. 1. 2020.

    Kako grad moze da poseduje stanove a aerodrom mu oteli?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: