Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 13. 1. 2020.

Grad preuzeo deo "Novog Niša", ostatak narednih nedelja, najkasnije aprila

Novi Niš januar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser Stanovi idu Vojsci kada se okonča papirologija; foto: JV/Vanja Keser

Devet godina nakon što je američka kompanija "Clean earth capital" kupila zemljište nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, trećina dogovorenog stambenog prostora predata je Gradu. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da "u narednih nekoliko nedelja, a najkasnije do 19. aprila" očekuje da i ostatak stanova pređe u vlasništvo Grada, a da ga onda on prosledi Vojsci. U Kabinetu i dalje ne odgovaraju zašto "Novi Niš" čuva Komunalna milicija.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Mara

    20:09 // 13. 1. 2020.

    Kad bude bude:)))))

  • Siky67

    17:39 // 13. 1. 2020.

    "U narednih nekoliko nedelja a najkasnije do 19.aprila", reče nam jedan čoek. Nedelja, mesec, godina, decenija, nije važno, važno je ono nekoliko. To važi za sve što se tiče ovoga grada, a u najvećem broju slučajeva, nikada.

  • Ahm

    05:47 // 14. 1. 2020.

    Kako grad moze da poseduje stanove a aerodrom mu oteli?

  • Nislija

    21:12 // 13. 1. 2020.

    Pretpostavljam da cuvaju tih 7.500 kvadrata koja su sada imovina grada dok ih ne prenesu na vojsku. Cuvaju imovinu grada Nisa sto jedino i moze da ima neku logiku i pravni osnov za angazovanje komunalne milicije. Sve drugo bi bilo protiv zakonito i cista zloupotreba. Jeste posao komunalne milicije da cuva i stiti imovinu grada i to nije sporno samo to treba da javno kazu a ne da kriju odgovor.

  • Petar

    21:30 // 13. 1. 2020.

    Na zalost, fasada izgleda kao da su se deca igrala praveci je. I gde da bas takva neravna fasada bude najblize ulici, na najvidljivijem mestu. Za koju godinu ce zgrade izgledati kao da su trideset godina stare.

  • nisliski mohikanac

    19:32 // 14. 1. 2020.

    kako to 4400 kvadrata a sesdesetak stanova,koliki su ti stanovi ili je to na bruto povrsinu sto je skandal.znaci manje od 300 stanova za 15ha

  • nisliski mohikanac

    19:34 // 14. 1. 2020.

    na toj lokaciji bi da je privatnik prodavac,dobio 20% od svega izgradjenog na zemljistu plus penali za svski mesec kasnjenja koji su u visini kirije

  • Dipl.ing.arh.

    23:34 // 13. 1. 2020.

    Nejasno je zbog čega Bulatović najavljuje završetak radova - grad nije ni investotor ni izvođač.
    Ali mnogo je zanimljivije to što od obećane ''zelene gradnje'' nema ništa. Novi Niš je najavljivan kao ekološki projekat reciklaže materijala od porušenih vojnih objekata a bukvalno sav ugrađeni materijal je nov. O korišćenju obnovljivih izvora energije govore klima uređaji koji vise na fasadama itd.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: