Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 23. 1. 2020.

| Društvo

Grad preuzeo organizaciju Dobrotvornog svetosavskog bala, ove godine novac ide za NURDOR

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Svetosavski bal 2019
Ove godine je domaćin gradonačelnik Darko Bulatović; foto: Vanja Keser

Domaćin ovogodišnjeg, osmog po redu Dobrotvornog svetosavskog bala, biće gradonačelnik Niša Darko Bulatović, jer je Grad preuzeo organizaciju manifestacije koja će ove godine biti održana 26. januara od 19 sati u hotelu New city. Novac koji učesnici budu donirali biće uplaćen Udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Za razliku od prethodnih godina, kada je Studentski kulturni centar organizovao Svetosavski bal, ove godine će biti jedni od učesnika na manifestaciji iza čije organizacije stoji Grad Niš.

Ove godine oni ustupaju mesto domaćina Gradu odnosno gradonačelniku Darku Bulatoviću koji će ove godine u ulozi domaćina pozdraviti sve predstavnike važnih instanci našeg grada, pre svega mislim na crkvu, jer se ovaj bal i održava sa blagoslovom našeg vladike Arsenija, ali i predstavnika Vojske, policije, Univerziteta i ostalih važnih institucija našeg grada. Pozivamo i sugrađane ako žele da pomognu onima kojima je pomoć potrebna, a to je ove godine Udruženje NURDOR - najavila je pomoćnica gradonačelnika Marina Kostić.

Marija Tomić iz NURDOR-a kaže da će novac koji bude bio prikupljen na balu iskoristiti za poboljšanje uslova na Hemato-onkološkom odeljenju u Nišu i roditeljskim kućama i ističe da će time biti kvalitetniji život dece koja se leče od raka i njihovim roditeljima.

Ivan Redi Hadži Ivan Redi prepustio organizaciju mlađima; foto: Vanja Keser Idejni tvorac Dobrotvornog svetosavskog bala, koji ima tradiciju dugu 7 godina, jeste 77-godišnji Hadži Ivan Redi koji kaže da je odlučio da svoju ulogu prepusti mlađima. Napominje da će učestvovati u manifestaciji koju je pokrenuo jer smatra da život nema smisla bez dobročinstva.

Prošle godine sam odlučio da svoju ulogu poverim mlađima. Napisao sam jedno pismo Gradu i zamolio ih da se Grad prihvati ove ne tako jednostavne obaveze, Grad je to prihvatio, našao se neki model sa SKC koji je nezaobilazna karika u toj priči i sa radošću se spremam da sa mojom Vesnom zaigram, da učinim dobro i da se družim - istakao je Redi.

Pomoćnica gradonačelnika Niša je navela da je minimalni iznos koji fizička lica treba da uplate kako bi učestvovala ove godine nešto veći - 3.000 dinara i tim se dobija jedna ulaznica, dok pravna lica moraju da donesu priznanicu od najmanje 10.000 dinara i ona važi za dve osobe.

Podsetimo, na prošlogodišnjem dobrotvornom balu koji je održan u Svetosavskom domu bilo je oko 100 ljudi i sakupljeno je 206.000 dinara, a novac je uplaćen Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju Mara i Udruženju cerebralne i dečije paralize.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    15:55 // 23. 1. 2020.

    Svaka čast i pozdrav za kolektiv Nur dora

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: