Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 6. 4. 2021.

| Društvo

Grad preuzeo ostatak "Novog Niša", nadležni najavljuju nastavak radova na leto

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
novi nis
Šarene zgrade i "Novi Niš" ; foto: T. T.

Stanovi za vojsku u sklopu "Novog Niša" završeni su još septembra prošle godine, a u narednim nedeljama i mesecima bi, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, trebalo da budu predati Ministarstvu odbrane, jer je Grad zvanično od investitora, firme Clean Earth Capital, preuzeo 21 hiljadu bruto kvadrata zgrada. Tu nije kraj radovima, jer kompletan projekat podrazumeva i stanove za tržište, a gradski većnik zadužen za izgradnju očekuje nastavak radova na leto, za koje je Grad dobio tri bankarske garancije od nepunih milion evra.

Početkom 2020. godine Grad je preuzeo trećinu "Novog Niša" , pa je tada bivši gradonačelnik Darko Bulatović najavljivao da bi ostatak trebalo da preuzme aprila iste godine, pa da ga on prosledi Vojsci. Međutim, iz aprila u novi april, dogodila se primopredaja funkcija na mestu gradonačelnika, ali ne i stanova Ministarstvu odbrane, što sada Sotirovski ističe da će se desiti. novi nis Stanković očekuje nastavak radova na leto; foto: T. T.

Ono što je takođe važno za sve vas da znate je da smo zvanično od američkog investitora preuzeli 21 hiljadu bruto kvadrata zgrada koje ćemo narednih nedelja i meseci predati zvanično Ministarstvu odbrane – napomenula je Sotirovski.

Deset godina je prošlo otkako je američka kompanija Clean Earth Capital kupila zemljište nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, a kao glavni problemi svih tih godina što kompletan stambeni prostor nije predat Gradu, bili su birokratski, složili su se predstavnik investitora Ričard Hant i gradski većnik zadužen za izgradnju Nenad Stanković, koji je napomenuo da već u sredu imaju sastanke na kojima će razgovarati o primopredaji stanova, što je i uslov, kako je naveo, da se krene u izgradnju drugih objekata.

Otvara se velika nova investicija i veliko novo gradilište, to jest do sada sve što je ulagala ova firma, ulagala je da bi ispunila ugovor, dakle ona nije profitirala ni dinar, izgradila je nekoliko stambenih lamela koje Grad treba da preda, a sada oni kreću u izgradnju svojih komercijalnih objekata koji su predviđeni urbanističkim projektima, koji će dalje biti sve za dobrobit Grada – rekao je Stanković.

novi nis Promene - obrušen zid i potisnut oluk; foto: T. T. Za nastavak radova na prostoru "Novog Niša" Grad je dobio tri bankarske garancije od nepunih milion evra.

To je bankarska garancija za sve radove koji su izvedeni i za sve buduće radove, za nedostajaću infrastrukturu , za izmešanje kolektora, za izgradnju saobraćajnice unutar "Novog Niša" koji investitor treba da preda Gradu sutra na upravljanje – naveo je on.

Iako je ranije investitor rekao da se nada da će gradnja komercijalnih stanova početi na proleće 2021. godine, što je bila godina za završetak kompletnog "Novog Niša", Stanković se nada da će na leto krenuti sa novim investicijama. novi nis Stanovi bi uskoro trebalo da budu predati Ministarstvu odbrane; foto: T. T.

Podsetimo, nakon što je američka kompanija Clean Earth Capital 2011. godine kupila zemljište bivše kasarne Bubanjski heroji, izgradnja projekta “Novi Niš“ počela je pet godina kasnije u vreme predizborne kampanje.

Od početka gradnje su pomerani rokovi za završetak stanova za vojsku, koji su konačno završeni prošle godine. Tada je investitor istakao da se radi o velikom projektu, te da ne bi moglo da se govori o tačnom datumu njegovog završetka, jer bi bio netačan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roki

    17:33 // 23. 11. 2021.

    Ja ne videh ni jedno svetlo da gori u novom bloku a koliko je proslo?

  • MRAK

    15:01 // 7. 4. 2021.

    Kad doživesmo da golubarov sin nešto odlučuje.
    Sve škole koje je mogao za pare ON je završio.
    I gle čuda i žena mu umislela da je značajna za politiku grada.
    Lepo je primati 400000dinara mesečno za "ništa".

    • Meraklijka

      18:31 // 23. 2. 2022.

      Bravo care. Odlican ti je komentar.

  • Mlk

    09:45 // 7. 4. 2021.

    Sve su to sada foliranja,jos kada je napravljen projekat znalo se da je stopiran jer je iz BG receno da prvo mora da se proda investicija BG na vodi pa tek onda moze da se radi i Nis,jer velike pare su iz Nisa usmerili u BG zato sto je Nis bio prvi projekat i svi su hteli da kupuju ovde.Nije narod toliko glup i zaboravan da se ne seti sta se desavalo u proteklom ovom vremenskom periodu.

    • Pera

      16:55 // 13. 6. 2021.

      A šta da kupe na bubnju pre nego u Beogradu i kome to vi danete novac . Pogledaj samo koliko plaćaju porez na imovinu njihova 5 zona je kao u Nišu prva .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: