Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 3. 12. 2012.

| Društvo

Grad raskida ugovor za Akva park

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
akva-park1.jpg

Pošto ni posle 3 produženja roka Italnis nije uplatio predviđeni novac, Gradsko veće Niša je odlučilo da raskine ugovor sa ovim investitorom.

Zoran Perišić, prvi čovek Niša rekao je da Grad više nije mogao “da bude inertan” i da je jednostavno ispoštovan zakon.

- Mi nismo imali više izbora šta je moguće da se uradi. Ovo je teška odluka, ali je morala da se donese - rekao je Perišić.

On je rekao da je Grad učinio sve kako bi ispunio zahteve Italnisa. Rok za uplatu taksi samo od formiranja nove vlasti pomeran je 3 puta, promenjen je i Plan detaljne regulacije, a i sam gradonačelnik je jednom samoinicijativno produžio rok investitoru.

I pored toga suma od 27 miliona dinara nije uplaćena. Gradonačelnik Niša kaže da je svestan da najverovatnije sledi tužba Italnisa i da će Grad morati da vrati deo, do sada uplaćenog novca.

- 90 odsto od do sada uplaćenih sredstava će najverovatnije biti vraćeno. Koliko ja znam do sada je uplaćeno 1,2 miliona evra. Da li će investitor potencijalno tražiti neke druge troškove ne znam. To će biti možda predmet sudskog spora - kaže gradonačenik Niša.

Perišić je rekao da je interes Grada da zemljište što pre vrati u svoje vlasništvo i da će novom investitoru biti ponuđeno po višoj ceni.

On je pojasnio da je Italnisu prodato u celini po ceni do 7,8 evra po kvadratu. Potencijalnom novom investitoru biće ponuđene 3 parcele za gradnju Akva parka, hotela i autleta.

Gradonačelnik je rekao da su interesovanje za izgradnju Akva parka na Loznom Kalemu već pokazala 4 nova investitora, ne navodeći njihova imena. 

U toku dana Italnis se oglasio saopštenjem u kojem je odluku Gradskog veća ocenio kao skandaloznu. Više o tome možete pročitati u posebnom tekstu - ovde.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksa

    10:12 // 4. 12. 2012.

    Ovo je ocekivan ishod. Nis nema bolju lokaciju od ove. Molice Italnis za vansudsko poravnanje.
    I onako je bio najsmesniji investitor, koga je Nis ikada video.

  • Andrija

    01:07 // 4. 12. 2012.

    Ociglednom je nekom u vlasti stalo da se raskine ugovor,da bi se doveo lojalni tajkun koji ce da plati provizije.Da li ce projekat biti manji,da li ce Nis imati ekonomskog interesa nema veze,bitne su samo provizije i naravno,kada se zaposljavaju (a verovatno ce biti pet puta manje radnih mesta),da zaposljavanje ide preko Ujedinjene Regionalne Sluzbe zaposljavanja stranackih junosa Srbije....

  • Djoka Paracinac

    00:09 // 4. 12. 2012.

    Kad investitir ne ispuni svoja obecanja, pogotovu na nacin koji se to dogodio u ovom slucaju, nemoze da dobije ni dinar nazad po bilo kom osnovu dok narucilac moze da tuzi investitora za izgubljeni profit ne ispunjavanjem ugovora.
    E sad to je u Nisu malko drugacije kao i u mnogo sdrugih slucajeva pocevsi od Aerodroma, posla sa sverdjanima.... i finansiranja stranaca umesto da se te pare iskoriste za nesto konkretnije i pametnije.
    "Nis" (ugovaraci ovog posla) ce verovatno da vrati pare kako nebi izaslo na videlo koje su pare date za mito ili proviziju da bi ova italijansko niska kompaija dobila taj posao da redi.
    Ali nece da moze, kako bi Sojic rekao, pocela je seca "knezov" pa ce tako i taj niski knez ili knezovi zavrsiti u prdekani ranije ili kasnije u zavisnosto kad na njih dodje red. A vi nislije, vadite pare iz slamarica i delite svetskim djilkosima .....

    • Nishlija

      01:09 // 4. 12. 2012.

      Djoko,s obzirom na ovo Paracinac,sto se ne bavis problematikom Srpske fabrike stakla,a ne ostavis nama Nislijama da resavamo svoje probleme!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: