Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:42, 3. 12. 2012.

Grad raskida ugovor za Akva park

akva-park1.jpg

Pošto ni posle 3 produženja roka Italnis nije uplatio predviđeni novac, Gradsko veće Niša je odlučilo da raskine ugovor sa investitorom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Petar Milošević

    14:38 // 3. 12. 2012.

    Tako, bacajte milione na akva park... to što narod nema 'leba da jede, to nije bitno, ko gleda narod uopšte. Čak i da izgrade taj akva park, 99% nas neće imati para da plati ulaznicu (koja neće koštati manje od 500 dinara), hvala lepo gospodine gradonačelniče što mislite na nas.

    • Marko

      14:55 // 3. 12. 2012.

      Ne pricaj kojesta, pare za Akva park daje privatna firma a ne drzava. A cak i ako ti nemas da platis 500 din. za kartu bice nekoga ko ce moci a na racun toga ce se zaposliti nekoliko stotina Nislija. Ne gledaj svoj licni interes vec interes celog drustva. Bas zahvaljujuci tako sebicnom razmisljanju i ponasanju zadnjih dvadesetak godina smo dosli ovde gde jesmo!

    • Milan

      14:59 // 3. 12. 2012.

      Prvo, od akva parka nema nista. Drugo, akva park ne bi bio gradjen narodnim parama vec parama privatne firme (italijanske) a tebe ne treba da interesuje sta privatna firma radi sa svojim parama. Trece, koliko god da je karta ocigledno da u ovoj zemlji ima ljudi koji bi tu kartu platili (inace investitori ne bi gradili akvaparkove kojih ima nekoliko u Srbiji). Naravno da narod ima 'leba da jede a ima i za akvaparkove i za internete. Letos su bili puni srpski akvaparkovi. Ne znam zato, odakle Vam taj broj od 99 %??? Uzgred, zamislimo da se park gradi i da se na izgradnju "bace milioni" kako kazete. Da li mislite da "gladan narod" treba da pojede te milione ili ti milioni treba da se uloze u nesto, npr u radna mesta u akvaparku zatim u izgradnju istog, na cijoj ce izgradnji raditi zivi ljudi, zatim bi taj park placao poreze i doprinose sto bi islo u drzavni budzet itd..itd...?

  • Dejana

    14:48 // 3. 12. 2012.

    Mislim da je nejbolje moguće što su mogli da urade upravo raskid ugovora! Do sada smo već trebali da imamo izgrađen akva park, da se ugovor koji je zaključen između Niša i Italnis group-a još februara 2011. godine ispoštovao! Imali su ne malo vremena, već dve godine da se sastave, i da počnu da rade na izgradnji akva parka! Pritom su zemljište dobili za smešnu cenu. 7,8e po kvadratu,ej!! Sigurna sam da grad neće biti u gubitku nikako, jer će zemljište dobiti novog vlasnika, a Grad će verovatno bolje napuniti budžet jer će zemljište moći da proda za višu cenu. A smatram da je dobra ideja izgradnja autleta na tom mestu, bar da bude poput onog u Inđiji koji je vrhunski!

    • Bojan

      16:00 // 3. 12. 2012.

      Dejana vidi se da su Vam ili naredili ili da nemate pojma o cemu govorite!A ti zamoli tvog tatu da izvadi 1 200 000 evra samo za zemljiste,koje su druge kompanije u gradu dobile besplatno. Ugovor je postovan od strane investirora,grad je taj koji nije mogao da se sastavi dve godine koalicije,grupe,tajkuni,interesi,izbori i sve Jovo na novo. I jos jedno za Vasu informaciju sve ideje i resenja je uradio investitor i to platio,sto se zemljista tice videcete da li ce dobiti novog vlasnika posle sudskog spora od najmanje 2 godine..a mozda i duze! Budzet su oni imali pun jedino kada je investitor uplatio novac i to im je trajalo 2 dana za placanje dugovanja grada i trosenje u asfalt,kruzne tokove i ivicnjake posto stari nisu dovoljno ostri i visoki!naravno od tih para ni to zemljiste ni opstina Niska Banja nisu videli nista i da ne zaboravim pozdravite Baneta ili onog za koga radite! Prijatan dan Vam zelim !!!

    • dzoni

      10:01 // 4. 12. 2012.

      @bojan,po tvom komentaru bih zakljucio da nisi nislija ili zastupas interese italnis-a ili svoje,3 god. su oni imali rok da naprave akva park sto je i stajalo u saopstenju za javnost kao rok za zavrsetak radova,italnis je direktni krivac za ovu situaciju,sto kaze dejana bolje i outlet centar nego prazno poljance

  • Predrag

    14:39 // 3. 12. 2012.

    Sada je vec sve jasno,tacno se znalo da se neko nameracio na ovaj teren i naravno nove vlasti nove provizije !!! Cika Banana ali izgleda i da gospodin nas novi gradonacelnik nije uopste naivan i imun na...,ima dobre savetnike i Bananu za drugara...Tuzno !!!

  • Boban

    15:34 // 3. 12. 2012.

    Da li će grad vratiti provizije koje je uzeo Miloš,bivši gradonačelnik???
    Da li će sadašnji direktor Zavoda za urbanizam,vratiti pare koje je "uzeo "za projekat Loznog kalema???
    Znači,"budućem investitoru" ,pare uzimaju BANANA NEUNIŠTIVI i novi lukavi gradonačelnik??ko je lud a ko zbunjen....Nišlije,valjda...a novog načelnika neme,pa nema ..da hapsi BAGRU

    • tatjana

      15:38 // 4. 12. 2012.

      Bobane, da li imas dokaze za sve optuzbe koje si izneo? Pogresio si adresu....

  • john john

    14:28 // 3. 12. 2012.

    ajde da vidimo da li ce biti aqua park ili ce banana da progura svoje da ispred banje pravi fabriku sa "svojim" investitorima.
    Gospodin Perisic je pametan i jako kulturan covek ali se , za sada, pokazao kao slab gradonalcenik koje nije u stanju da sprechi nova zaposljavanja, sredi javna predsuzeca a kamoli da se izbori sa pohlepnim Banetom Jovanovicem

  • Djoka Paracinac

    00:09 // 4. 12. 2012.

    Kad investitir ne ispuni svoja obecanja, pogotovu na nacin koji se to dogodio u ovom slucaju, nemoze da dobije ni dinar nazad po bilo kom osnovu dok narucilac moze da tuzi investitora za izgubljeni profit ne ispunjavanjem ugovora.
    E sad to je u Nisu malko drugacije kao i u mnogo sdrugih slucajeva pocevsi od Aerodroma, posla sa sverdjanima.... i finansiranja stranaca umesto da se te pare iskoriste za nesto konkretnije i pametnije.
    "Nis" (ugovaraci ovog posla) ce verovatno da vrati pare kako nebi izaslo na videlo koje su pare date za mito ili proviziju da bi ova italijansko niska kompaija dobila taj posao da redi.
    Ali nece da moze, kako bi Sojic rekao, pocela je seca "knezov" pa ce tako i taj niski knez ili knezovi zavrsiti u prdekani ranije ili kasnije u zavisnosto kad na njih dodje red. A vi nislije, vadite pare iz slamarica i delite svetskim djilkosima .....

    • Nishlija

      01:09 // 4. 12. 2012.

      Djoko,s obzirom na ovo Paracinac,sto se ne bavis problematikom Srpske fabrike stakla,a ne ostavis nama Nislijama da resavamo svoje probleme!?

  • Centar

    14:35 // 3. 12. 2012.

    Banana split.

  • Branko Savić

    14:32 // 3. 12. 2012.

    Ajde!?

  • Andrija

    01:07 // 4. 12. 2012.

    Ociglednom je nekom u vlasti stalo da se raskine ugovor,da bi se doveo lojalni tajkun koji ce da plati provizije.Da li ce projekat biti manji,da li ce Nis imati ekonomskog interesa nema veze,bitne su samo provizije i naravno,kada se zaposljavaju (a verovatno ce biti pet puta manje radnih mesta),da zaposljavanje ide preko Ujedinjene Regionalne Sluzbe zaposljavanja stranackih junosa Srbije....

  • Aleksa

    10:12 // 4. 12. 2012.

    Ovo je ocekivan ishod. Nis nema bolju lokaciju od ove. Molice Italnis za vansudsko poravnanje.
    I onako je bio najsmesniji investitor, koga je Nis ikada video.

  • Marko Spasić

    18:06 // 3. 12. 2012.

    Treba to preispitati dobro i pretresti sve radnje u vezi tog posla, nesto tu mnogo smrdi! A uredniku ovih clanaka bih porucio da pregleda tekst pre objave jer ima previse gresaka u pisanju!

  • Milos Bogdanovic

    23:06 // 3. 12. 2012.

    Vucicu kamon i u Nisu imamo nekog za corku

  • Južni vetar

    00:08 // 4. 12. 2012.

    da nam je palma gradonačelnik do sada bi imali i zoološki vrt

  • MR T

    15:11 // 3. 12. 2012.

    Pa ovde j... lud zbunjenog.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: