Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 21. 10. 2021.

| Društvo

Grad za oko 5,5 miliona dinara kupuje niškim komunalnim milicajcima 4 automobila

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
komunalna milicija
Da li stižu 4 nove "dačije"?; ilustracija; foto: Grad Niš

Tender za kupovinu 4 automobila za potrebe Komunalne milicije raspisao je Grad Niš i za to namenio skoro 5,5 miliona dinara sa PDV-om. Javna nabavka raspisana je do 26. oktobra kada će i biti poznato ko je dobio posao "osvežavanja" voznog parka niških komunalnih milicajaca i koji automobili su kupljeni.

Iz Grada Niša traže, kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, 4 identična putnička vozila hečbek karoserije sa petoro vrata, sa EURO-6 motorom koji pokreće benzin. Traže se novi automobili proizvedeni u 2021. godini, a ponuđač je u obavezi da obezbedi i postprodajnu podršku za ponuđena vozila.

Obavezan je i ovlašćeni servis proizvođača u Nišu, a među obaveznom serijskom i dodatnom opremom specifično je da se traži "start-stop" sistem koji funkcioniše da kada se menjač izbaci "iz brzine“, ovaj sistem ugasi motor, a čim se pritisne kvačilo kako bi se ubacilo u "prvu“ on startuje motor.

Obavezna serijska i dodatna oprema za sva ponuđena vozila: ABS sistem protiv blokiranja točkova i sistem pomoći pri naglom kočenju / elektronska kontrola stabilnosti / AIR-BAG za vozača i suvozača / fabrički tonirana stakla / podesiv servo upravljač / start/stop sistem / elektropodesivi spoljni retrovizori sa grejačima / deljiv i sklopiv naslon zadnjeg sedišta / bord računar / čelične felne (opciono aluminijum), min. 15 inča / indikator pritiska u pneumaticima / branici u boji koroserije - stoji u dokumentaciji.

Ponuđač mora da obezbedi i garanciju od 4 godine, minimum 3 godine garancije na boju, kao i 10 godina garancija na karoseriju. Komunalna policija Stižu novi automobili za niške milicionere; foto: arhiva JV

Niški komunalni milicajci u svom voznom parku trenutno imaju automobile "dačia", a da li će i novi automobili biti ove marke biće poznato nakon završetka tendera 26. oktobra kada je poslednji rok za dostavu ponuda, kao i njihovo otvaranje.

Inače, tender je raspisan 15. oktobra pa potencijalni ponuđači imaju rok od 11 dana da pripreme svu dokumentaciju kako bi učestvovali na tenderu i dostavili ponudu. Kriterijum za izbor ponuđača je najmanja ponuđena cena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    18:58 // 21. 10. 2021.

    Ej, cepaj samo, lako ti je sa glupima, samozivnima, uplasenima, zatucanim provincijalcima ! Ma, sta 4, uzmite 14 !

  • Nikola

    17:52 // 21. 10. 2021.

    Sad se oni pretvaraju da ne znaju da ce posao dobiti uvoznik automobila iz Cacka koji je i finansijer stranke, a mi valjda treba da se pretvaramo da verujemo u tender.

  • Vlado

    16:37 // 21. 10. 2021.

    Miriše na škodu

    • AcaTo

      17:01 // 21. 10. 2021.

      Lepo ti miriše! Kvota 1,00

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: