Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 14. 11. 2012.

| Društvo

Grad zaboravio na mlade talente

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Gimnazija Svetozar Marković Niš

Ni pored obećanja Grad Niš nije obezbedio novac za put dvojice niških gimnazijalaca na Juniorsku naučnu olimpijadu u Iran.

Gradonačelnik Zoran Perišić najavio je početkom ovog meseca da će "sutra" biti formirana Komisija za razvoj talentovanih učenika, koja bi trebalo da odluči o tome. Ali, to se prema našim saznanjima još uvek nije dogodilo.

U niškom Službenom listu još uvek nije objavljeno da je komisija formirana, a komentar iz kabineta gradonačelnika nismo uspeli da dobijemo. Portparol Milan Cvetanović nije danas odgovarao na telefonske pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Ipak, Stanislav Todorović i Janko Ranđelović, učenici Gimnazije "Svetozar Marković", putovaće u Iran.

Direktoka škole Olga Dragojlović potvrdila je da su za jednog od njih novac izdvojili roditelji, a za drugog škola.

Ona objašnjava da su iz Grada "zamolili za strpljenje" i da joj je rečeno da će taj novac biti refundiran.

- Imamo obećanje od Grada da će to u narednom periodu biti refundirano i ja se nadam da će to biti što pre - rekla je Olga Dragojlović.

Stanislav i Janko učenici su prvog razreda specijalnog odeljenja za talentovane matematičare i predstavljaće Srbiju na Međunarodnoj juniorskoj olimpijadi koja će se održati u Iranu od 1. do 10. decembra.

Za njihov put i boravak u Iranu bilo je potrebno ukupno 160.000 dinara, kažu u Gimnaziju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sram vas bilo

    14:31 // 15. 11. 2012.

    I nova gradska vlast pa i gradonačelnik su izgleda isti kao i njihovi prethodnici. Talentovani klinci nemaju pare da odu na svetska takmicenja i tako promovi[u i svoj grad, a gradski olako prašte direktorima javnih gradskih preduzeća, inače hroničnih gubitaša, kafanske račune i dnevnice za jalova putovanja po svetu u astronomskim iznosima?!Istovremeno, državni organi ne reaguju na krivične i prekršajne prijave DRI o nameštenim ili u najmanju ruku sumljivim tenderima ili raskalašnom trošenju narodnih para?!Pa dokle će nas, sve bivše Kurte i sadašnje Murte, da nas vozaju i tretiraju kao debile smatrajući da nam IQ nije veći od broja cipela koje nosimo?!Pitranje gradona;elniku Perišiću-koliku je zaradu upisao svojoj medicinskoj sestri "miljenici" za asistenciju na ugradnji stentova u 2011. i zašto je na njega fizički nasrnuo jedan medicinski tehničar na Klinici za kardiologiju, a o čemu je obavešten i njegov politički šef Vučić?

  • Gost

    09:28 // 15. 11. 2012.

    Sramota! Čemu onda da se nadamo?

  • igor

    02:34 // 15. 11. 2012.

    Pa sta je tu chudno, znam pouzdano da je grad obecao da ce da plati put Udruzenju Boraca, na godisnjicu u Solunu, ljudi otisli vratili se al od placanja nista i dalje su duzni prevozniku.
    Cifra 30 000 din
    Toliko o precima !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: