Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 27. 6. 2018.

| Društvo

Gradi se dvospratna garaža kod Doma zdravlja, "Parking servis" prećutkuje detalje

Autor:S. M, J. A.Izvor:Južne vesti
izgradnja parkinga
Još se ne zna do kada će radovi da traju; foto: JV/J. A.

Vozači bi ubuduće trebalo da imaju manje muka oko pronalaženja parkinga oko niškog Doma zdravlja, jer bi tu trebalo da “nikne” dvospratno parkiralište. Građane će, prema tenderskoj dokumentaciji, ova konstrukcija i njeno montiranje koštati preko 30 miliona dinara, a koliko će vozila moći da se parkira na njoj i kada bi radovi trebalo da budu gotovi, novinarima danima ne odgovaraju iz Parking servisa.

Večite gužve i kruženje automobilima ulicama oko Doma zdravlja, u potrazi za slobodnim parking-mestom, svakodnevica su mnogih vozača. Ipak, Direkcija za izgradnju Niša je, prema rečima direktora Nebojše Lovića počela sa pripremom za izgradnju garaže u Ulici vojvode Tankosića. izgradnja parkinga Gradnja montažne garaže počela nedavno, detalji i dalje nepoznati; foto: JV/J. A.

Radovi su počeli u četvrtak 21. juna, ali ćete detalje morati sa Parking servisom, jer mi radimo samo ovaj donji stroj, rasturamo, pa ćemo da nasipamo, i onda će oni da rade beton i tako dalje. Radi se montažna garaža, praktično ona montažna platforma, ali to ćete morati sa njima sve - rekao je Lović.

Prema konkursnoj dokumentaciji javne nabavke koju je početkom aprila sproveo niški Parking servis, a na kojoj je posao vredan 20,3 miliona dinara dobio beogradski Parking servis, otvorena garaža bi trebalo da se “brzo montira” i da “ne bude starija od 10 godina”.

Predmet nabavke je montažno-demontažna konstrukcija za parkiranje vozila u 2 nivoa, koja je nova ili korišćena, pod uslovom da period korišćenja nije duži od 10 godina. Konstrukcija je predviđena tako da se vozila na prvom nivou parkiraju na asfaltnu kolovoznu površinu na tlu, a na drugom, gornjem nivou, na kolovoznu površinu oslonjenu na sistem nosećih elemenata – ploča, nosača i stubova - piše u tenderskoj dokumentaciji.

Ipak, javne nabavke za montiranje i betoniranje još nisu sprovedene, a prema planu javnih nabavki Parking servisa, njihova procenjena vrednost je oko 14,5 miliona dinara.

Međutim, odgovore na pitanja kada bi radovi trebalo da budu gotovi i koliko će automobila moći da se parkira u ovoj garaži, novinari Južnih vesti nisu dobili od Parking servisa, jer ni rukovodstvo ni portparolka danima ne odgovaraju na brojne telefonske pozive, poruke i mejlove.

Podsetimo, iz Parking servisa su još 12. juna saopštili da će zbog radova na rekonstrukciji parkirališta biti zatvoren prilaz Domu zdravlja dva dana, ali tamo danima nije bilo ni radnika ni mašina i saobraćaj se normalno odvijao.

Novinari Južnih vesti su tada uputili pitanja ovom preduzeću zbog čega još nisu počeli radovi koje su najavili, kada će početi i kada se očekuje da budu završeni, ali odgovori na pitanja nikada nisu stigli.

Inače, izgradnja garaže kod Doma zdravlja bila je u planu gradske vlasti, jer se građani godinama žale da je malo parking-mesta na niškim ulicama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Кукољ

    00:27 // 29. 6. 2018.

    Толико кукњаве што немамо где да се паркирамо,што не направе гараже а сад кад се покрену са мртве тачке после десет година фарбања ми опет незадовољни.......

  • DOKTOR

    23:52 // 28. 6. 2018.

    Dali je neko uopste pitao direktora Jerkana dali moze ovo da se montira.Pa nemojte tako zaboga.

  • Gaga

    22:04 // 28. 6. 2018.

    Kako ćute,
    pa danas je Gradonačelnik obišao radove,
    neki su ga slučajno i slikali.
    https://www.facebook.com/144002272452695/posts/885911714928410/

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: