Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 27. 2. 2024.

| Društvo

Gradiće se put od kružnog toka kod DIS-a do Brzog Broda, a biće plaćen 700 miliona dinara

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
kruzni tok medijana
Nova saobraćajnica pratiće tok Nišave i biti druga nešto više od 3 kilometara; foto:printscreen/googlemaps

Izgradnja saobraćajnice dug nešto više od 3 km koja će pratiti tok Nišave i spojiti Bulevar Medijana i niško naselje Brzi Brod u planu je, a prvi korak, raspisivanje tendera za izradu projektno-tehničke dokumentaciju i izvođenje radova, učinilo je Javno preduzeće Putevi Srbije. Vrednost radova procenjena je na 700 miliona dinara.

Da se planira izgradnja puta na ovoj lokaciji, od kružnog toka kod DIS-a do naselja Brzi Brod, najavljeno je još 2013. godine godine kada je urađen Plan detaljne regulacije ove saobraćajnice, da bi tek na prošloj sednici Skupštine Grada bile usvojene Pete izmene i dopune plana generalne regulacije područja gradske Opštine Medijana u kojima je uvrštena i gradnja ovog puta.

plan foto: printscreenDesetak dana nakon sednice, JP Putevi Srbije objavili su javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji saobraćajnice.

Saobraćajnica koja po PGR-u ima klasifikaciju sabirne saobraćajnice - tip gradske ulice, prostire se od kružne raskrsnice Bulevara Medijana, paralelno sa južnom regulacijom reke Nišave, severno od kompleksa izvorišta Medijana do naselja Brzi brod. Uz novu saobraćajnicu biće projektovana i izgrađena sva neophodna, a planom planirana komunalna infrastruktura. Dužina buduće saobraćajnice iznosi 3,22 km - objašnjavaju za Južne vesti iz Puteva Srbije.

Javna nabavka za ovaj posao vredan 700 miliona dinara biće sprovedena kroz pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva.

Iz Puteva Srbije kažu da, ukoliko se ugovor za projektovanje i izvođenje zaključi u periodu od naredne dve nedelje, planirani rok za završetak kompletnih radovi na izgradnji ne bi trebao da bude duži od 31. decembra 2024. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    11:27 // 1. 3. 2024.

    Lepo ali da li će ovo postati novo zamajavanje i predizborna obećanja kao i obilaznica železnička,kao i brza pruga zbog koja je u okviru EXP-o.Obećanja su imidž političara,oni grade,oni projetuju pruge i puteve,sav život.Nema izjava urbanista koji kažu da su to potrebe građana.Uvek to najave političari.

  • Контраш

    21:21 // 28. 2. 2024.

    Одлична идеја о којој се прича већ годинама. Захваљујући протестима у Брзом Броду далеководи иду подземно, преко њих иде саобраћајница. Цео Град је на добитку јер већи део средстава долази из буџета Републике. Хвала упорним брзоброђанима.

  • Igor

    13:53 // 28. 2. 2024.

    Do kraja godine da se izgradi i za dve nedelje da pocne.
    Svako normalan vidi da to Putevi Srbije ne mogu da naprave.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: