Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 31. 7. 2019.

| Društvo

Gradilište u Niškoj Banji ne odlaže opštinsku slavu, završetak radova očekuje se do septembra

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
niška banja
Radovi bi, kažu nadležni, trebalo da budu završeni do kraja avgusta ili početkom septembra; foto: M. J.

Zbog radova na rekonstrukciji trga u Niškoj Banji, program opštinske slave 2. avgusta neće biti održan kraj fontana već na glavnom šetalištu, a gradilište bi, kako kaže načelnik Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Milan Ranđelović, trebalo da bude bolje obezbeđeno - žičanom ogradom i komunalnom policijom. Predsednik Opštine kaže da će se malo kasniti sa rekonstrukcijom, zbog kišnih dana i zamenom toplovoda u “Radonu”.

Radovi na rekonstrukciji banjskog centralnog trga, koji su započeti krajem maja i dalje traju. Radnici će dočekati i građane koji će 2. avgusta prisustvovati opštinskoj slavi Sveti Ilija na kojoj će, kako kažu iz Opštine, nastupiti folk pevač Topalko.

Da građani ne bi upadali na gradilište, kako kaže Ranđelović, na jučerašnjem sastanku dogovoreno je da se gradilište bolje obezbedi.

Staviće se žičana ograda, a nadzor i izvođač radova obratiće posebnu pažnju. Na gradilište bi trebalo da pazi i komunalna policija - navodi Ranđelović.

Predsednik Opštine Niška Banja potvrđuje da je izvođaču rečeno da gradilište ogradi žičanom ogradom, ali da se ostavi prilaz Zelengori i starom kupatilu.


Sa radovima će se kasniti

Rok za završetak radova je, prema ugovoru, bio 10. avgust, a iako, kako kaže Ranđelović, još nema zvaničnih zahteva da se on produži, izvesno je da će morati da bude "probijen".

Naime, kako kaže predsednik Opštine Niška Banja Jovanović, radnici će ostati u banji kraj Niša do kraja avgusta ili početkom septembra.

Radovi će trajati do druge polovine avgusta ili početka septembra. Odbijaće se oni kišni dani, jer tada radnici nisu mogli da izađu na gradilište. I Institut nas je malo usporio sa zamenom toplovoda. Ali bolje je bilo da se to sada uradi, da se kasni 15 dana, nego da posle ponovo raskopavamo - ističe Jovanović.

Podsetimo, centralni trg u Niškoj Banji sa betonskim fontanama, građen sedamdesetih godina prošlog veka, trebalo bi da dobije novo ruho. Sa radovima se, kako su to ranije rekli u KLERP-u, počelo 27. maja ove godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    17:18 // 31. 7. 2019.

    Kakvim marginalcima i neznalicama je poveren ovaj grad!Uz,to puni kompleksa vise vrednosti,misle da su stvoreni da nista ne rade,da im budzetska plata sleduje!Malo su bolji od ove ,njihove Mare,sto vecito nekog pozdravlja!

  • Mara

    15:38 // 31. 7. 2019.

    Biće. OBEĆANJE NAS NEMA MARJANPVIĆ arhitekta za njega v liku pozdrav

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: