Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 18. 5. 2021.

| Društvo

Građane pozvali na revakcinaciju, pa ih vratili - u DZ Niš kažu da “Astra Zeneka“ stiže popodne

Autor:N. Mitić, U. KostićIzvor:Južne vesti
Vakcina - kovid
Pozvani da dođu, pa vraćeni kući; Ilustracija, foto: A. Kostić

Građani koji su već primili jednu dozu vakcine Astra Zeneka, kako tvrde, bili su pozvani SMS-om, mejlom i telefonski da jutros dođu u Dom zdravlja u Nišu i prime drugu dozu, ali su svi vraćeni uz obrazloženje na punktovima da te vakcine nema. Iz niškog Doma zdravlja potvrđuju da jutros nije bilo vakcinacije Astra Zenekom, ali da će je biti već danas posle 15 sati.

Kako svedoče građani koji su pozvani na revakcinaciju Astra Zeneka vakcinom, njih stotinak jutros su otišli na vakcinalni punk u Dom zdravlja u Nišu, ali su ubrzo dobili informaciju da je na lageru nema.

Zato su morali da se vrate, a tom prilikom, kako dodaju, ostali su uskraćeni za preciznu informaciju kada je novi termin.

Juče mi je stigao SMS i mejl, čak su i pozvali iz Doma zdravlja da me obaveste o terminu primanja druge doze Astra Zeneka vakcine. Međutim, jutros nas je na punktu za vakcinaciju dočekala informacija da vakcine još nisu stigle kao i da ne znaju kada da ih očekuju te da će nas obavestiti blagovremeno. Neverovatno je da su ljude obavestili o terminima pre nego što su dobili vakcine - priča jedan od Nišlija koji je danas vraćen sa punkta.

Neki od ljudi sa kojima je čekao u redu za revakcinu, ističe, prešli su dalek put da bi se odazvali pozivu za drugu dozu Astra Zeneka vakcine, ali su i oni vraćeni. Dom zdravlja Jutros vraćeni da bi danas od 15 bili opet pozvani; foto: T. T.

Čovek koji je imao isti termin kao i ja mi je rekao da je putovao 100 kilometara da bi došao na vreme za drugu dozu, a sada će po svemu sudeći morati da to učini još jednom - ističe Nišlija.

Iz niškog Doma zdravlja u odgovoru Južnim vestima potvrdili su da danas tokom prepodneva nisu vakcinisali građane Astra Zenekom, a davanje te vakcine najavili su za popodne, posle 15 sati.

Vakcinalni timovi Doma zdravlja Niš će danas posle 15 sati obavljati vakcinaciju stanovništva Astra Zeneka vakcinom. Danas je u toku prepodnevnih časova dato preko 1.600 doza vakcina ostalih proivođača - navode u odgovoru.

Građane pozivaju da ne brinu, kao i da u toku dana dođu u Dom zdravlja i prime Astra Zeneka vakcinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TuRb●BOT

    16:42 // 18. 5. 2021.

    Moju su majku dva puta vratili prosle nedelje.Trebala je da se revkakcinise.Primila je
    SPUTNJIK V vakcinu, a revakcinu ne.Nema ih jos uvek...

  • Срба

    16:36 // 18. 5. 2021.

    Па, баш и није нека вест.....

  • Opet problem

    16:36 // 18. 5. 2021.

    Nemaju ni Sputnjik V. Mene vratili , nezakazanog ali mi je termin bio danas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: