Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 14. 10. 2022.

| Društvo

Građani Brzog Broda dežuraju u šatorima da spreče nastavak izgradnje dalekovoda

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Brzi Brod
Naredni protest u nedelju; foto: M. F.

Stanovnici Brzog Broda koji više od mesec dana protestuju protiv izgradnje dalekovoda u tom niškom naselju noć su proveli u šatorima, kako bi sprečili radnike da ograde gradilište i nastave sa radovima. Iz policije kažu da su bili na terenu, ali da incidenata nije bilo. Naredni protest meštana najavljen je za nedelju, 16. oktobar, od 17 sati.

Brzi Brod Iz policije kažu da nije bilo incidenata; foto: M. F.Brzobrođani će, kako kažu, i narednih dana dežurati u šatorima. Sporno im je to što predstavnici Elektromreže Srbije žele da ograde mesto gde se grade dalekovodi pa hoće to da spreče.

Dežurali smo cele noći u šatorima da ne bi bilo radova. Menjaćemo se i dežuraćemo i narednih dana, jer kamion sa tom ogradom je ostao blizu, mora uvek neko da bude tu u pripravnosti. Želimo da sprečimo da postave tu ogradu. Hoće da je postave i da time označe da je to njihovo - kaže meštanin Milan Filipović.

Prema njegovim rečima, jutros su do šatora došli predstavnici EMS-a zajedno sa policijom, ali su otišli, dok radovi nisu nastavljeni.

Nije bilo nikakve svađe. Došli su sa namerom da ograde taj deo gde treba da kopaju. Mi nismo dozvolili da se postavi ništa i to je to - navodi on.

Brzi Brod Dežuraju i noću; foto: M. F.Dok iz Policijske uprave u Nišu potvrđuju da su bili na terenu, ali da nije bilo incidenata, iz EMS-a ne odgovaraju na pitanja u vezi sa tim.

Građani Brzog Broda najavljuju novi skup u nedelju, 16. oktobra, od 17 sati, u centru naselja. Kažu da zahtev ostaje isti - da dalekovodi budu podzemni, a ne nadzemni. Ponovo će blokirati Bulevar cara Konstantina.

Podsetimo, do sada je održano šest protesta, a prvi je bio 11. septembra. Žitelji su imali i performans, kada su “sahranili” dalekovod, a bilo je i više nesuglasica između njih i Elektromreže, odakle su poručili da Brzobrođani sprečavanjem radova nanose štetu Nišu i okolini, jer mogu dovesti do toga da napajanje strujom tokom zime bude neizvesno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    20:16 // 15. 10. 2022.

    Da nekim naprednim botovčinama objasnim, grad je za taj deo Brzog broda koje jedino urbanizovano naselje u celom Nišu, pokupio velike pare na ime infrastrukture i dozvola za gradnju, pa prema tome nemože nepismena vlast da to što je urađeno po zakonu i plaćeno pošteno pretvara u sabirni centar jer taj dalekovod može da prođe i malo niže ispod naselja ali je tamo već neki tajkos kupio zemljište i i

  • Ricardo

    09:29 // 15. 10. 2022.

    Kampuju a nije 1. maj. Velika podrška narodu u Brzom brodu.

  • Ivan Lukic

    03:22 // 15. 10. 2022.

    Samo istrajno i slozno. Velika podrska za proteste a gradnja dalekovoda da se obustavi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: