Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 15. 9. 2022.

| Društvo

Građani Brzog Broda tvrde da nisu fizički sprečili gradnju dalekovoda

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
IMG_20220911_175608
U 18 sati ponovo protest; foto: JV / Ljubica Jocić

Žitelji Brzog Broda kažu da nisu tačne tvrdnje Elektromreže Srbije o tome da su fizički sprečili radnike da grade dalekovode. Ističu da se oko 40 ljudi okupilo, ali da su samo došli da usmeno podsete na reči predstavnika Ministarstva, koji su nedavno obišli to niško naselje. Iz policije još nema informacija o tom događaju. Novi protest zakazan je za večeras u 18 sati.

Meštani smatraju da je saopštenje EMS-a pokušaj da se drugi građani okrenu protiv njih i tvrde da su u njemu iznete neistine.

Bilo je nas oko 40. Došli smo da vidimo šta se i kako radi. Onda su se pojavili predstavnici EMS-a. Izvođači rade samo uz njihovo prisustvo jer i sami vide da radovi nemaju smisla - kaže stanovnik Brzog Broda.

Dodaje da nije bilo nasilja, niti fizičkog obračuna i povišenog tona, kao i da su sa radnicima u odličnim odnosima. Poručuje da su svi stanari odlučni da neće nadzemne, već podzemne dalekovode.

Usmeno smo im rekli da ne mogu da rade i podsetili ih da im je pomoćnica ministarke Zorane Mihajlović, Jovanka Atanacković, pre nešto više od nedelju dana, kada je dolazila s gradonačelnicom, rekla da stopiraju radove dok se ne nađe neko rešenje. Oni su odmah sutra ujutru nastavili s radovima. Dakle, samo smo im ponovili ono što je već rečeno - objašnjava meštanin.

Žitelji navode da je dolazila policija, ali da nije bilo potrebe da intervenišu. Međutim, iz niške Policijske uprave još nema odgovora na pitanje novinara Južnih vesti o tome da li su tamo intervenisali i šta se tačno desilo.

Stanovnici se žale i da je gradilište neobezbeđeno, plaše se da neko ne upadne u rupu i tvrde da je jedan pas već upao.

Nikakve zaštite nije bilo oko gradilišta. Desilo se da je pas upao u rupu, pa su ga meštani vadili. Zamalo se udavilo jer se tu nakuplja voda. Dečko je ujutru tu zamalo upao dok je trčao - navodi stanar.

Oni ponovo ukazuju na pravne propuste, kao i na to da će polovina dvorišta lokalne crkve i prostor gde deca rade fizičko biti u zoni zračenja.

Nude da sami pomognu radnicima i kopaju, samo da dalekovodi ne budu nadzemni, već podzemni.

Večeras od 18 sati ponovo će protestovati, a okupljanje je, kao i u nedelju, kod crkve. Očekuju veći broj ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    17:30 // 16. 9. 2022.

    Ovde su mnogi sami protiv sebe a i njihovih idola!Sreća u nesreći je što su emancipicovani i znaju da "kabli zrače zrake kroz zrak" - grupa "Fim" iz Zabrega, davnih '90-ih!Opasno je i šetati jer "dječaci šetaju s' tranzistorom na uhu i igraj i igraj..." , ista grupa sa pjesmom "Zamisli život u ritmu muzike za ples" !
    Što je narod "edukovaniji",sve je više u problematičnoj problematici problema..

  • I prskadu nas iz avijona

    20:15 // 15. 9. 2022.

    Sta ocekivati od naroda koji se krije u skloniste i spusta roletne zbog pomracenja sunca...

  • bulevarac OG

    18:26 // 15. 9. 2022.

    Ko je i sa kolikom vecinom pobedio na izborima u Brzom Brodu? Da li su bese u Brzom Brodu naprdne siledzije htele da biju opozicione aktiviste jer su delili promotivni materjal? Mislim da ti isti sada predvode proteste. Sada tepajte one koima ste pomagali da dodju ne vlast jer vam oni grade dalekovode. Sve se placa sve se vraca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: