Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 26. 5. 2022.

| Društvo

Građani Čamurlije obustavljaju blokade - obećana im nova signalizacija

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
blokada čamurlije
Blokade obustavljene do daljnjeg; foto: T. T.

Blokade Čamurlijskog puta kod Niša do daljeg neće biti jer su građani dobili obećanje od gradonačelnice da će im zahtev biti ispunjen i da će od "Puteva Srbije" dobiti novu signalizaciju na tom magistralnom putu. O novim blokadama odlučiće 7. juna do kada će sačekati da se ispuni obećano. Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je na tom prostoru izgradnju industrijske zone i bulevara sa dva kružna toka.

Nakon osmodnevnih blokada, meštani Čamurlije sastali su se sa gradonačelnicom Niša koja im je najavila da bi prema informacijama iz “Puteva Srbije”, projektna dokumentacija za postavljanje signalizacije na regionalnom putu ka Aleksincu, trebalo da bude gotova naredne nedelje. sotirovski Gradonačelnica najavila bulevar; foto: T. T.

Sugrađani su tražili da se produži autobuska linija, to će Direkcija za saobraćaj već narednih dana uraditi analizu, ako bude pokazala da je to jedan od načina rešenja problema, produžićemo liniju od 1. septembra, a u međuvremenu ćemo videti da li sama saobraćajnica kroz naselje daje tu mogućnost za prolazak autobuskog saobraćaja - rekla je Sotirovski.

Pored ovoga gradonačelnica je najavila i da će njen karavan obići to naselje, jer su se požalili na problem sa grobljem i kanalizacijom, a najavljena i izgradnja bulevara i industrijeske zone.

Grad zajedno sa državom na tom prostoru planira izgradnju industrijske zone, ulicu bulevarskog tipa i dva kružna toka. Novac je opredeljen za te namene, mi smo to dogovorili prilikom poslednje posete predsednika Vučića - rekla je Sotirovski.

Ovo potvrđuje i jedan od predstavnika stanara Bojan Ilić koji kaže da bi prema obećanjima iz Grada bulevar trebalo da bude gotov za najviše tri godine, kao i da je naredni sastanak sa gradonačelnicom zakazan za 7. jun, kada će razgovarati o tome da li je dogovor ispoštovan.

Ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni, meštani Čamurlije kažu da je nastaviti sa blokadama, koje je incirala poslednja u nizu saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povređen 15-godišnji dečak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    20:04 // 26. 5. 2022.

    Sramota za drzavu, deca ginu na svakom cosku bukvalno jer voze idioti. U Gornjoj Toponici voze 80-90 km/h a skola vrtic sve to u 200m. Most nema ogradicu zastitnu kamioni jurcaju, samo me strah da neko dete ne bude povuceno od siline pod isti.

  • Stefan

    20:03 // 26. 5. 2022.

    To bre bulevar nego šta,samo što stanovnici tog bulevara nemaju gradski vodovod i kanalizaciju al će imamo duple trake i poneku svetiljku

    • Nislija

      11:43 // 27. 5. 2022.

      A da li ti stanovnici imaju dozvole za te objekte?

  • Var tehnolog

    19:50 // 26. 5. 2022.

    Obecanje,..... radovanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: