Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 12. 12. 2019.

| Društvo

Građani Dimitrovgrada svakog petka na sastanku kod predsednika Opštine

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Predlozi se šalju do 2. septembra
Prijem građana od 8 sati; foto: Lj. F.

Režim prijema građana kod predsednika Opštine Dimitrovgrad od skora je promenjen, pa građani koji smatraju da im lokalni zvaničnici mogu rešiti njihove probleme, sada svakog petka dolaze na unapred zakazane sastanke u Opštini. Prvi čovek Dimitrovgrada Vladica Dimitrov kaže da se problemi rešavaju efikasnije.

Komunalni problemi, problemi sa radom nekih službi poput katastra ili socijalna zaštita, najčešći su problemi na koje se žale građani Dimitrovgrada, a predsednik Opštine kaže da je jedan od problema i što građani ne znaju kako da ostvare svoja prava.

U prethodnom periodu pomogli smo, smatram, dosta. Recimo oko ekspropriacije zemljišta oko gasovoda, kod putnih pravaca koje smo sređivali ili oko prava iz oblasti socijalne zaštite - kaže Dimitrov.

Pored njega, sastancima sa građanima prisustvuju i pomoćnik za infrastrukturu, većnik za socijalnu zaštitu, direktorka Centra za socijalni rad i direktor Komunalca i, ako rešavanje problema to zahteva, još neko iz potrebne oblasti.

Prijem građana je oduvek postojao, nisu bili fiksni dani u nedelji, a građane su primali svi većnici, pomoćnici ili ja. Ideja je bila da se saznaju problemi, pa ako ne mogu da se reše na nižem nivou, da onda pokušamo zajednički. Kako je većina tražila predsednika Opštine i većina problema je zahtevala da prisusutvujemo svi, došli smo na ideju da prijem bude jednog dana u nedelji i da budemo prisutni svi - objašnjava predsednik Opštine.

Zakazivanje se vrši svakog radnog dana kod sekretarice predsednika, a građani se primaju petkom od 8 sati.

Tada je pijačni dan u Dimitrovgradu, pa do grada dođu i ljudi sa sela. Imamo oko desetak sastanaka, a svi koji se prijave, čekaju najviše nedelju dana na prijem - kaže Dimitrov.


Aktivan na društvenim mrežama

Na vesti koje se tiču lokalne samouprave ili zapažanja građana ove opštine koje objavljuju na društvenoj mreži Fejsbuk, često se u komentarima javlja i predsednik Opštine. Kaže da je to još jedan od načina komunikacije sa građanima. Dimitrov tvrdi da je reč o lažnim vestima Aktivan na Fejsbuku; foto: arhiva JV

Odgovaram i polemišem. Stojim iza svega što se radi u Opštini Dimitrovgrad. Ja mislim da radimo u interesu građana, a dešava se i da grešimo. Znači mi ako neko ukaže da sam pogrešio, spreman sam da se upustim u polemiku ili da prihvatim grešku ako vidim da sam pogrešio - kaže predsednik Opštine.

On dodaje da se oglašava na društvenim mrežama gde god se pominju teme za lokalnu samoupravu jer, kako kaže, na društvenim mrežama dosta toga ostaje nedorečeno, a on želi da se stvari objasne i razjasne.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: