Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:25, 19. 5. 2022.

| Društvo

Građani Igmanske u Nišu ne veruju obećanjima: ili rekonstrukcija ulice ili blokada saobraćaja

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
igmanska ulica
Pokrenuta peticija za sanaciju ulice; foto: D. K.

I pored najava iz Grada da je sledeća na listi za sanaciju Igmanska ulica, stanari su zbog nepoverenja u nadležne ipak pokrenuli peticiju kojom traže asfalt, postavljanje signalizacije, ležećih policajaca i zaštitne ograde u zoni škole. Jedan od građana kaže da će ukoliko ne ispune zahteve u roku, stanovnici izaći na ulicu i blokirati saobraćaj.

Meštani Igmanske ulice godinama imaju problem sa neadekvatnom ulicom, čija je polovina prekrivana kockama koje klize i ispadaju, a druga asfaltirana, ali iskopana i u rupama. igmanska ulica2 Kocke sa ulice zbog kiše klize; foto: D. K.

Zbog toga što nadležni nisu reagovali, stanari su se na ovaj problem požalili i preko alplikacije Prijavii problem. Ni tada nije stigla reakcija nadležnih, ali je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nedavno najavila “osveženje” Igmanske ulice.

igmanska ulica4 Rupe i iskopi na sve strane; foto: D.K.I pored toga, meštani su odlučili da pokrenu peticiju koju je do sada potpisalo oko 500 ljudi.

Svake godine, pa i prošle je bilo obećanja da će nam rešiti ulicu koja je jako nebezbedna po vozače, pešake i decu koja idu u školu. Da ne bi opet bilo promene plana i lažnih obećanja rešili smo da za svaki slučaj pokrenemo i peticiju - kaže Nišlija.

U petici navode da traže rekonstrukciju i kompletnu sanaciju ulice, kao i postavljanje signalizacije, ležećih policajaca i zaštitne ograde sa desne strane, kako bi se zaštitili pešaci, a najviše najmlađi prilikom odlaska i dolaska u školu.

Ukoliko zahtevi ne budu ispunjeni, jedan od stanara kaže da će prijaviti skup policiji i blokirati Ulicu Dušana Popovića, kao i Zetsku ulicu, kako bi naterali nadležne da se uključe u rešavanje ovog problema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sanja

    00:03 // 22. 5. 2022.

    Jos pre 3 meseca sam pisala gradonacelnici u vezi ove ulice i skrenula paznju da su krateri u njoj kao da je pao meteor takodje joj pomenula i ostale rupe po ulicama kako glavnim tako i sporednim. Gispodja je nadmeno odgovorila da ne moze krpljenje dok temperatura ne ode u plus, a za Igmansku da je to izuzetno velika investicija jer i vodovod i kanalizacija treba da se izmestaju.

  • Duci

    18:58 // 19. 5. 2022.

    Asfalt i odmah ležeći baš na ovom mestu.

  • Sale

    12:36 // 19. 5. 2022.

    Da se sankcionišu izvodjači radova koji teraju teške kamione jer oni najviše uništavaju put!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: