Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 28. 8. 2023.

| Društvo

Građani Knjaževačke u Nišu dogovorili se sa nadležnima, ali nastavljaju sa protestom

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1692991826085

Podizanje četiri pešačka prelaza, kao i poboljšanje signalizacije u Knjaževačkoj ulici neka su od srednjeročnih rešenja za koja gradska vlast ima rok od mesec dana da ih započne, a građani će nastaviti sa protestima, zbog toga što su, kako kažu, više puta do sada dobijali lažna obećanja. To je ugovoreno na sastanku meštana i nadležnih koji su im predstavili novi projekat za tu ulicu.

Kako kaže aktivista i stanovnik Knjaževačke Ljuba Kostić, dugoročnije rešenje doći će naredne godine i ono bi prema njegovom mišljenju zaista trebalo da znatno poveća bezbednost u saobraćaju u toj ulici. knjaževačka4 Česte nezgode u Knjaževačkoj; foto: JV/T. T.

Kako nam je rečeno na sastanku, detaljna rekonstrukcija bi trebalo da se obavi naredne godine i taj plan koji su nam predstavili deluje veoma ozbiljno. Predviđene su i biciklističke staze, razdelno ostrvo na sredini na kome će biti osvetljenje - kaže Kostić.

Takva ideja, kaže, dobro zvuči ali kako je cilj protesta da se hitno nađe neko rešenje, oni će i 1. septembra u 18 sati ponovo izađi na protest, a gradskoj vlasti ponudili su rok od mesec dana kako bi zajedničke i privremene predloge počeli da sprovode u delo.

Naš predstavnik Dušan Dimitrijević koji je gradio puteve po Irskoj i Kanadi je izneo neke predloge i došli smo do sagasnosti da je neko srednjeročno rešenje kojim odmah može da se poboljša bezbednost prešaka pre svega, jesu denivelacija pešačkih prelaza, jer je zabranjeno postavljanje ležećih policajaca na pešačkim prelazima - objašnjava Kostić.

1692991826096 To bi podrazumevalo blago podizanje pešačkih prelaza iz nivoa kolovoza, zbog čega bi vozači morali da uspore pre nego što pređu preko njih.

Kostić napominje i da će nadležni početi da poboljšavaju signalizaciju oko pešačkih prelaza, što bi takođe trebalo da doprinese većoj bezbednosti pešaka.

Podsetimo, današnji sastanak predstavnika Knjaževačke ulice, gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i njenih saradnika, usledio je nakon ponovnih protesta u toj ulici zbog čestih nezgoda gde su ginuli i pešaci, ali i zbog revolta koji je izazvala izjava gradonačelnice da prekršaje u Knjaževačkoj najviše prave upravo pešaci.

Gradonačelnica je tada najavila i dodatnu svetlosnu signalizaciju na četiri rizična pešačka prelaza, kao dodatne radare.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Berija

    19:55 // 30. 8. 2023.

    Dogovor sa komunističko-ljotićevskom upravom ? Zanimljivo ...

  • Jasar

    08:47 // 30. 8. 2023.

    Vozači će jedini lajkovati, jel ste primetili pešake kako se sada ponašaju još gore!!! Ajde što se usilili što se bacakaju na pešački očekuju da se zavaris za beton u mesto, nego što smatraju da osvojili knjazevacku, a redovno trubim van pešačkog uz reči "a posle protestujete"

  • Žjš

    12:34 // 29. 8. 2023.

    Poenta svega jeste da se stave kamere i da se puni budžet od kazni! Briga njih za bezbednost saobraćaja. Da se sekiraju za bezbednost ne bi nam ulice bile pune kratera! Pešak mora da ima svest da ako ga zgazi auto na pešačkom jeste da ima prednost i da je zakon na njegovoj strani, ali on će dva metra pod zemlju a vozač u najgorem slučaju u zatvor na 2 -3 godine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: