Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 28. 8. 2023.

Građani Knjaževačke u Nišu dogovorili se sa nadležnima, ali nastavljaju sa protestom

1692991826085

Podizanje četiri pešačka prelaza, kao i poboljšanje signalizacije u Knjaževačkoj ulici neka su od srednjeročnih rešenja za koja gradska vlast ima rok od mesec dana da ih započne, a građani će nastaviti sa protestima, zbog toga što su, kako kažu, više puta do sada dobijali lažna obećanja. To je ugovoreno na sastanku meštana i nadležnih koji su im predstavili novi projekat za tu ulicu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • hm

    11:14 // 28. 8. 2023.

    ZOBS cl 99 stav 3: vozač je dužan da prilagodi brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi može bezbedno da propusti pešaka koji je već stupio ili stupa na pešački prelaz ili pokazuje nameru da će stupiti na pešački prelaz.

    • Ivan

      13:31 // 28. 8. 2023.

      Pešak je dužan da se pre stupanja na kolovoz uveri da može bezbedno da predje ulicu i da najkraćim putem predje preko kolovoza!

    • hhm

      20:03 // 28. 8. 2023.

      @Ivan

      Vozac je polagao i dobio potvrdu da je psihicki i fizicki sposoban. Pesak moze biti gluv, glup, zamisljen, rastrojen, infantilan, senilan.... Vozac nista to ne sme i zato je odgovorniji u ovoj situaciji.

  • Komsija

    12:15 // 28. 8. 2023.

    Mislim da gradska vlast samo kupuje vreme. Zivi bili pa videli. Oni samo pod pritiskom popustaju. Treba Knjazevacku odmah resavati, bez prolongiranja.

    • Smuk II

      19:53 // 28. 8. 2023.

      @Komsija : Komšijo , aman , kada su "oni" - odmah pristupili rešavanju problema ? Još mnogo će vode proteći Vilinskom rekom dok oni budu "rešili" problem! Kada će projekti biti uradjeni?
      Kada će raspisati tender za jednog /poznatog, već sada/ , izvodjača radova? Ko će biti "Nadzorni organ" dok se radovi "izvode" ... itd.
      Opet će narod da bude "preveslan" preko Knjaževačke reke /čim padne kiša/!

  • Ivan

    12:16 // 28. 8. 2023.

    Odlično,što je bilo hladovine po Knjaževičkoj bilo je,posle te rekonstrukcije ni jedno drvo nema da ostane?

    • Golub

      12:54 // 28. 8. 2023.

      Nisam za sečenje drvoreda, ali zbog bujnih krošnji trotoari izgledaju sablasno. Vidljivost je slaba. Treba postaviti osvetljenje ispod visine krošnji.

  • FoxMulder

    12:22 // 28. 8. 2023.

    Bahati vozači ne obraćaju pažnju na ležeće policajce i osvetljene pešačke prelaze. Ne gledaju ni semafore. Kamere koje beleže prekršaje i stalna prisutnost policije su jedino dobro rešenje. Takođe, rešavanje parkiranja sa 4 uključena žmigavca i osposobljavanje desne trake za vožnju obzirom da trenutno od loše urađenih šahti je nemoguće voziti. Naročito od br.6 prema gradu.

    • Eks

      12:30 // 28. 8. 2023.

      Neće moći više od 1 septembra sve se snima i saobraćajna policija oduzimaće vozila!

  • vozač

    12:28 // 28. 8. 2023.

    Denivelacija pešačkih je nešto najbesmislenije što postoji.
    Ovakvi pešački postoje prema Niškoj banji i nigde drugde na svetu!

    • Jovan

      20:41 // 29. 8. 2023.

      Ti prijatelju očigledno nisi video svet. To je praksa u celoj zapadnoj Evropi. U takvim ulicama kao Knjaževačka nema prvenstvo prolaza već važi pravilo desne strane pa tako sve sporedne ulice imaju prednost. Tako je npr u Holandiji.

  • Semafor

    12:37 // 28. 8. 2023.

    Duz cele ulice staviti kruzne tokove na svakoj raskrnisi

  • Steva n

    12:38 // 28. 8. 2023.

    To što kaže fbi agent je suština.

  • Ja platih kaznu

    14:03 // 28. 8. 2023.

    Postoji statistika ili evidencija u policijskoj upravi u Nišu.Neka javno iznesu podatak o broju poginulih i povredjenih koji su poštovali Zakon i pokušali da predju Knjaževačku ulicu na pešačkim prelazima a ubrzo su bili usmrćeni ili povredjeni od onih vozača koji mogu sve i nevidljivi su za policiju.Ja predjoh ulicu van pešačkog,sjuriše se 3 policajca kolima, kao da sam kriminalac i kazniše me...

  • Pera

    14:28 // 28. 8. 2023.

    Zakon o saobraćaju postoji, ali policija neće da izađe na ulicu da radi posao za koji prima platu. Samo se voze u službene pežoe. Nema ko da ih natera da izađu u Knjaževačku ulucu. Svi su u Orač, ceo PU Niš!

  • popadija

    16:16 // 28. 8. 2023.

    za početak svi neka pravilno prelaze ulicu i sigurno će manje nesreća i na pešačkom da bude

  • Torpedo

    19:52 // 28. 8. 2023.

    Ljubo,brate, i sam znas,da od obecanja bahatih " nadleznih" nema nista !Ne obazirite se na zamajavace,koji se ovde javljaju, ko je los,pesaci ili vozaci, poceli ste i ne odustajte ! Vidimo se na protestu !

  • Žjš

    12:34 // 29. 8. 2023.

    Poenta svega jeste da se stave kamere i da se puni budžet od kazni! Briga njih za bezbednost saobraćaja. Da se sekiraju za bezbednost ne bi nam ulice bile pune kratera! Pešak mora da ima svest da ako ga zgazi auto na pešačkom jeste da ima prednost i da je zakon na njegovoj strani, ali on će dva metra pod zemlju a vozač u najgorem slučaju u zatvor na 2 -3 godine.

  • Jasar

    08:47 // 30. 8. 2023.

    Vozači će jedini lajkovati, jel ste primetili pešake kako se sada ponašaju još gore!!! Ajde što se usilili što se bacakaju na pešački očekuju da se zavaris za beton u mesto, nego što smatraju da osvojili knjazevacku, a redovno trubim van pešačkog uz reči "a posle protestujete"

  • Berija

    19:55 // 30. 8. 2023.

    Dogovor sa komunističko-ljotićevskom upravom ? Zanimljivo ...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: