Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:19, 4. 10. 2023.

| Društvo

Građani Trošarine koji protestuju negiraju dogovor sa Sotirovski: "Istina je drugačija"

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
800x600_delijski-vis
Nema dogovora; foto: JV arhiva

Deset godina za asfaltiranje tri ulice i da Grad Niš neće ulagati u renoviranje samoposluge čulo se, kako navode meštani Trošarine, na sastanku koji su imali sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, a koja se tim pohvalila na društvenim mrežama. Građani tvrde da ništa nije dogovoreno kako je to Sotirovski predstavila, pa i dalje ostaju pri odluci da blokiraju saobraćaj.

Dugogodišnji nerešeni imovinski odnosi razlog su što do sada brojne ulice nisu asfaltirane. Dogovorili smo korake, gradska preduzeća su dobila zaduženja i već naredne nedelje bićemo njihovi gosti. Samo dogovorom zajedno možemo sve - napisala je gradonačelnica SOtirovski na društvenim mrežama nakon sastanka sa meštanima.

Ipak, da nije sve tako "idilično" kako to propagandno predstavlja gradonačelnica, pokazuje reakcija Trošarinaca koji su za subotu najavili blokadu saobraćaja zbog brojnih komunalnih problema u tom naselju.

Oni su potvrdili da se razgovaralo o objektu samoposluge, renoviranju ulica i imovinskim odnosima, ali i da se iz njene objave može zaključiti da je sastanak bio jako konstruktivan, kao i da su se dogovorili, ali navode da nije tako.

Ispada da su najveći problemi neasfaltiranih ulica, pravno imovinski odnosi, a ne kontinuirani diletanti i nesposobnost mnogih gradskih čelnika, kao i kolektivna nebriga o gradu, naročito njegovim periferijama. Čuli smo rečenice kako bi im trebalo deset godina da asfaltiraju tri ulice i da Grad neće ulagati u renoviranje objekta samoposluge - navode udruženi građani na Fejsbuku.

Razlog za neulaganja Grada je taj što objekat navodno nema upotrebnu dozvolu i što je planom predviđen za stanovanje.

Draga gospodo i gospođe, znamo da ovim želite da stvorite privid kooperativnosti, znamo da se plašite jedinstva Trošarinaca, znamo da se plašite protesta sa lokalnim ciljevima i znamo da na vaša lažna obećanja više ne nasedamo. Takođe znamo da nećemo odustati od renoviranja i adaptiranja samoposluge, na svaki mogući način koji odgovara potrebama naših meštana - poručuju oni.

Još jednom naglašavaju da je protest u subotu u 17 sati kod pružnog prelaza na Trošarini, da neće odustati i da gradonačelnici neće verovati na reč.

Podsetimo, žitelji Trošarine protestovali su zbog samoposluge za koju traže da se obnovi i tada su najavili blokadu saobraćaja, nakon čega je usledio današnji sastanak u Gradskoj kući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Maršal

    04:44 // 6. 10. 2023.

    Bliži se teroru polako kraj treba cvrsta ruka samo nama, da ovu gamad sa televizije i politicki fotelja polako cisti

  • nis

    10:50 // 5. 10. 2023.

    Vi iz naselja Gabrovacka reka ste do skoro imali narodnog poslanika Vladicu Maricica, sto se nije zauzeo nesto za naselje? Taj se izgleda zauzima samo na standovima sns-a kad zaustavlja automobile da im deli propagandni materijal, ne mozes da prodjes trosarinom a da ti on ne gurne sns flajer u ruke

    • Jelena

      13:30 // 5. 10. 2023.

      Taj se jadan ni za sebe pobrinuo nije, gde ceza naselje ...

    • gen.sek.

      17:08 // 5. 10. 2023.

      On može samo proteran iz naselja da bude

  • nis

    10:41 // 5. 10. 2023.

    Ovi iz radne akcije delijski vis u pocetku gde god su nesto radili kacili su na ogradu zastavu sns-a, a sad ih pritisle komsije zbog neispunjenih obecanja pa nemaju gde da vrdaju, zivo me zanima hoce li i ove zime da rade kampanju od vrata do vrata za sns

    • gen. sek.

      19:35 // 5. 10. 2023.

      Ne lupetaj gluposti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: