Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 20. 7. 2022.

| Društvo

Građani Vojvode Putnika predali peticiju: ako ne bude odgovora, u petak blokada neke prometne ulice

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Vojvode Putnika
Traže da se radovi nastave; foto: čitateljka

Žitelji Ulice Vojvode Putnika u Nišu predali su nadležnima peticiju kojom traže nastavak radova na rekonstrukciji. Ako do četvrtka ne dobiju odgovor i ako se radovi ne nastave, najavljuju da će u petak blokirati neku prometniju ulicu u gradu.

peticija vojvode putnika Peticiju je prethodnih dana, na protestima, potpisalo više od 350 ljudi. Rok koji su dali nadležnima da odgovore je četvrtak, 21. jul. Ako do tada ne dobiju nikakvo obaveštenje i ako se radovi ne nastave, dan kasnije će ponovo protestovati, ali ne u Ulici Vojvode Putnika, već će blokirati neku prometniju.

Ako nema odgovora, šta nam drugo preostaje? Sigurno nećemo da sedimo i da čekamo da nas uguši prašina - poručuje Nišlijka.

Osim nastavka radova, traže postavljanje građevinske table, regulisanje ulične rasvete, zabranu prolaska vozila dok se rekonstrukcija ne završi, kao i da se gradilište obezbedi.

šahta u vojvode putnika Zahtevaju i da se pešacima obezbedi bezbedno kretanje trotoarom i bezbedan pristup kućama i lokalima i da snabdevanje vodom i strujom bude kontinuirano. Na listi zahteva je i nadoknada štete vlasnicima lokala u toj ulici, u vidu umanjenja poreza i drugih dažbina.

Peticiju su predali gradonačelnici, Gradskoj upravi, Zavodu za urbanizam i Građevinskoj inspekciji.

bubanj prašina U njoj se, između ostalog, žale da vozila koja prolaze podižu veliku prašinu, da raskopanim trotoarima ne mogu da se kreću osobe sa invaliditetom, majke sa kolicima, deca i stariji žitelji.

Poslednjih 15 dana se radovi ne izvode ili se tek simbolično pojavi neki radnik. Opravdano se sumnja i na profesionalnu odgovornost projektanta i izvođača radova, s obzirom na to da tehnologija izvođenja radova nije sinhronizovana sa izmeštanjem postojećih instalacija - piše u peticiji.

Ističu i da štetu trpe i stanovnici drugih delova grada, kao i da je prostor bio nebezbedan i za đake koji su tu još išli u školu kad su radovi počeli.

prašina vojvode putnika Podsetimo, Sotirovski je na žalbe građana rekla da "smo se svi malo razmazili" i da će radovi biti nastavljeni kada se uklone kompletni kablovi i izgradi nova trafo-stanica.

O projektu, rokovima i izmeštanju trafo-stanice i kablova ne odgovaraju ni iz Zavoda za urbanizam, ni iz Direkcije za izgradnju. Novinari Južnih vesti pitanja su poslali i investitoru koji gradi “Novi Niš”, ali ni odatle još nema odgovora.

Odgovorili su jedino iz EPS-a i potvrdili da nije njihova, već obaveza “Novog Niša” da izmesti spornu trafo-stanicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kole

    17:45 // 21. 7. 2022.

    Sta li se zanosite.
    Trazili ste da imate novu ulicu, sad vam smeta prasina. Ma jes kako da ne.

  • Dušan Marjanović

    15:51 // 21. 7. 2022.

    Drugovi iz EPS-a da se uozbilje malo.

  • БСТ

    13:09 // 21. 7. 2022.

    За почетак боље је да се протести организују испред канцеларије Градоначелнице. Ако се не осећа надлежном или споспобном, може да директно укључи Председника Републике Србије, јер он се доказано у све разуме, за све је надлежан и пошто ради 24/7 наћи ће и мало времена да реши овај проблем. Проблем је јасан, гуске су кренуле у маглу и рачунале да кад уђу у маглу - снаћи ће се већ. Сад траже кривца.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: