Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:40, 3. 8. 2022.

| Društvo

Građani bezuspešno pokušavali da plate parking u Nišu, pa dobili kazne

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
parking
Iz "Parking servisa" kažu da su operateri imali problem; ilustracija; foto: Vanja Keser

Brojni građani žale se da u utorak u Nišu nisu mogli da plate parking i da im je stizao odgovor SMS-om da je usluga trenutno nedostupna, ali da su im ipak izdavane kazne. Iz JKP Parking servis potvrđuju da je bilo problema sa sistemom i kažu da svi koji su pokušali da plate parking, a imaju dokaz za to, mogu da ulože reklamaciju.

“Vaša poruka ne može biti isporučena provajderu i usluga Vam ne može biti pružena” i “Usluga trenutno nije dostupna, molimo Vas da pokušate kasnije” - neki su od odgovora koji su u utorak stizali građanima dok su pokušavali da plate parking.

Bez obzira na to, slikali su i samim tim elektronskim putem pisali kazne. Lično sam otišao u Parking servis da proverim i podnesem žalbu, ali su mi rekli da dođem sutra - kaže Nišlija.

Iz Parking servisa potvrđuju da su pojedini operateri imali problema sa sistemom i da nisu prolazile SMS uplate za parkiranje.

Dakle, nikome nije naplaćena dnevna karta putem operatera, već im je izdata elektronska dnevna parking karta s obzirom na to da su se u trenutku uočavanja nalazili na parking mestu, a da nisu izvršili plaćanje usluge parkiranja - navode iz tog preduzeća.

Dodaju da svako ko je pokušao da plati parking i ko za to ima dokaz može da uloži reklamaciju na izdatu elektronsku dnevnu kartu i da zatraži njeno storniranje.

Podsetimo, od 1. jula na ulicama Niša je sistem Oko sokolovo, a od 1. avgusta vozačima za učinjene prekršaje ne stižu opomene, kako je bilo prvih mesec dana, već kazne u iznosu od 5.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Limun

    14:30 // 9. 8. 2022.

    Grad svesno i namerno izbegava gradnju javnih garaža za nekoliko stotina automobila. Da zamažu oči ljudima prave montažne parkinge za bicikle jer šofersko je umeće parkirati se među one stubove i šparinge. Lakše je globiti vožače i krasti vozila paucima. Zar vas nije sramota vas i PS da ljudima koji dodju sa strane, najčešće u bolnicu da im nosite aute i derete da im vratite iste ?!

  • Joki

    19:39 // 5. 8. 2022.

    Gospodo ,
    Prvo se stvore uslovi , a onda se naplacuje usluga.
    Uslova nema , pa sta mi onda placamo ????
    Zasto se dozvoljava zidanje zgrada bez parking mesta ??
    Neplanski prenaseljen centar..... Nema parkova, nema
    parking mesta ......

  • Spasoje

    09:05 // 5. 8. 2022.

    Nesposobni lenjivci rade u parking servisu,ceo Niš ima probleme sa tom stranačkom ustanovom...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: