Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 30. 4. 2020.

| Društvo

Građani branili tri jelke u centru Niša, nadležni kažu da nisu hteli da ih seku

Autor:G. B. i M. J.Izvor:Južne vesti
Rekonstrukcija Trg kralja Milana česma tri jelke naslovna foto Južne vesti Vanja Keser
Jelki nema na renderu budućeg izgleda Trga kralja Milana; foto: Vanja Keser

Misleći da su došli da poseku tri jelke na Trgu kralja Milana u Nišu, stanari okolnih zgrada istrčali su napolje usred policijskog časa, kako bi ih u tome sprečili. Bilo je tu i rasprave, ubrzo se se razišli i radnici i građani, a direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović pojašnjava da su radnici bili tu kako bi proverili rasvetu, a ne da seku jelke.

Sinoć, u vreme policijskog časa, oko 21:30 među građanima se proširila informacija da će jelke na gradskom Trgu biti posečene, pa su krenule i reakcije. Rekonstrukcija Trg kralja Milana česma tri jelke foto Južne vesti Vanja Keser2 U toku je rekonstrukcija dela trga iza spomenika i kod česme; foto: Vanja Keser

Zvala me je majka sa Trga kaže da odmah dođem, misle da će da seku 3 jelke. Objašnjavam joj da je policijski čas, ja ne živim u centru, ne mogu da idem. Molim Vas pošaljite ekipu - pisala je jedna građanka Južnim vestima.

Novinare su zvali i drugi, koji su posumnjali da su radnici na Trgu Kralja Milana zapravo tu da bi posekli jelke, pa su oni stariji, koji su u to vreme smeli da budu napolju, tražili od radnika objašnjenje i da ugase mašine. Rekonstrukcija Trg kralja Milana česma tri jelke foto Južne vesti Vanja Keser1 Došli da provere rasvetu, građani mislili da seku jelke, pa izašli da ih brane; foto: Vanja Keser

Ja sam pošla da zatvorim terasu i vidim oko 10 momaka pored jelki i moju komšiku kako se raspravlja sa nekim. Onda su se okupili i drugi. Ti momci posle pola sata su se razišli, samo sam čula da je jedan rekao: "Ne brinite, nismo mi Vesić" - priča Nišlijka koja je događaj pratila sa terase.

Kada je fotoreporter Južnih vesti stigao do 3 jelke mašine jesu bile ugašene, nije bilo okupljenih građana, a radnici su potvrdili da je bilo njihove reakcije.

Neki su vikali na nas, mislili su da ćemo da sečemo drveće, ali nismo zato tu - rekli su radnici.

Trg kralja Milana Novi izgled Trga - bez zelenila oko česme; foto: Gradska uprava NišA šta su zapravo radili pojasnio je direktor Direkcije za izgradnju Niša.

To su bili ljudi koji postavljuju rasvetu, došli su da vide kako to izgleda noću - pojasnio je Lović.

Iako su sada visoke jelke ostale netaknute, sudeći po urbanističkom planu, tako neće ostati. Deo na kome se nalaze jelke jeste predviđen za travnjak, ali na njemu nema drveća.

Podsetimo, rekonstrukcija dela trga kod spomenika i Čairske česme je u toku i trenutno se radi na popločavanju dela dosadašnjeg travnjaka, a to je izazvalo burne reakcije građana. Međutim, taj plan je usvojen pre dve godine, pa su iz kabineta gradonačelnika poručili da je tada bilo vreme za žalbe i da je sada kasno za to.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gari

    08:17 // 1. 5. 2020.

    Poseći će to banda, kao što su pre neki dan posekli dva stabla Atlanskog krdra(pored instituta za javno zdravlje) starih preko 100 godina. Njih su zasadili, posle PRVOG SVETSKOG RATA, vojnici koji du se vratili u Niš!!! A zašto? Da bi se izgradila MONTAŽNA LABORATORIJA(plaćeni poklon od "braće" kineza)!!!

  • Text

    07:48 // 1. 5. 2020.

    Njih 10 doslo da vidi kako rasveta izgleda nocu? Nek im neko objasni da vecina naroda nije retardirana kao njihov prosecni glasac!

  • Revolucija

    07:24 // 1. 5. 2020.

    Jelke zaklanjaju tvrdjavu i to stoji, ali mi imamo problema sa vazduhom u gradu.

    I da seku te jelke ja ne vidim nigde sadnju drugih na neko "PLANSKO" mesto.
    Mnogo se gradi ljudi, unistavaju se zelene povrsine, i treba grad da se razvija, isto tako treba vise zelenila i drveca. To je za sad jedini nacin da se spasimo od smoga zimi i nekvalitenog vazduha. Jer drzava ne zli da pomogne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: