Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:42, 29. 4. 2019.

| Društvo

Građani čistili dvorište i okolinu niškog PMF-a

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Čišćenje PMF-a
Čistili dvorište, njegovu okolinu i autobusku stanicu; foto: Eko Gerila

Grupe građana Eko gerila i Radna akcija Delijski vis udružile su snage kako bi očiste dvorište i okolinu niškog Prirodno matematičkog fakulteta, za koje kažu da su totalno zapušteni i u katastrofalnom stanju, baš kao i ostatak ovog dela grada.

Ovu tvrdnju ilustruju i time što su, kažu, sem komunalnog otpada, plastike i sličnog “uobičajenog” smeća, sakupili i veliku količinu polomljenog stakla, čak 15 punih kesa. Sem samog dvorišta fakulteta, "gerilci" su čistili i prostor sa druge strane ograde, kao i autobusko stajalište.

Cilj akcije bio je pokazivanje katastrofalnog stanja u ovom delu grada. Ona se preslikala i na fakultet, čije je dvorište totalno zapušteno i u kome je sakupljeno, pored komunalnog otpada, plastike i sličnog 15 kesa punih polomljenim staklom! Smatramo da to ovi studenti nisu zaslužili i da treba da imaju isto okruženje kao studenti ostalih fakulteta u Nišu - kažu u Eko gerili.

U poslednje vreme sve češće se građani sami prihvate čišćenja raznih delova grada umesto nadležnih institucija i preduzeća. Ova akcija poslužila je i da dve neformalne grupa građana koje se bave ovakvim aktivnostima uspostave saradnju. Tako u Eko gerili navode da je ovo prva, ali nikako ne i poslednja aktivnost koju zajednički sprovode ova grupa i Radna akcija Delijski vis.

Ubuduće, ove dve organizacije planiraju da nastave da čiste grad zajedničkim snagama, ali i da organizuju tribine i radionice, kako bi podigle ekološku svest u celom gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nata Granata

    19:40 // 28. 5. 2019.

    Obaveza uprave PMF-a je da čiste i održavaju dvorište svoje zgrade. Sramota je koliko su sve zapustili. Takvu štroku nisam nigde još videla! Neka se srame. Oni će nekoga da obrazuju. Beda!

  • student nije zapalio zito

    12:59 // 30. 4. 2019.

    Sto nisu usli i u komsijska dvorista da im ociste?

  • penyionerka

    09:29 // 30. 4. 2019.

    Studenti nisu bacali staklene flase u dvoriste.Preselite taj PMF ,nije mu mesto gore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: