Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:04, 4. 9. 2019.

| Društvo

Građani i dalje pitaju "gde su kante", direktor "Mediane" tvrdi da su sve vraćene

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
nema kanti
Građani se i dalje žale što na niškim ulicama nema kanti za smeće; foto: čitalac

Bulevarom Nemanjića prolaznici moraju 2 km da nose smeće u ruci do prve kante - tvrde građani ovog dela Niša i pitaju "gde su kante za smeće" koje su sklonjene pre nekoliko meseci. Ipak, direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović tvrdi da su sve vraćene na svoje mesto i dodate još neke, a i dalje je u planu da Niš dobije nove i modernije kante za otpatke.

Još pre 6 meseci su sa niških ulica nestale kante za smeće. Mesecima su građani negodovali i tražili da se vrate, jer su smeće nosili u ruci ili po džepovima, jer nisu imali gde da ga bace.

Za to vreme iz Mediane nisu odgovarali na pitanje zbog čega su korpe sklonjene i kada će biti vraćene. Tek nedavno su se oglasili i rekli da su neke kante već vraćene i najavili da radna grupa radi na novom izgledu i lokacijama. nema kante Građani tvrde da nisu sve kante vraćene; foto: čitalac

Ipak, građani se i dalje žale da nemaju gde da bace smeće, a kako je čitalac napisao u aplikaciji "Prijavi problem" - na Bulevaru Nemanjića mesecima stoje samo stubovi, te su prolaznici primorani da smeće nose 2 km do prve kante.

Džaba stavljaju transparente po parkovima "Ovo je grad cveća, a ne grad smeća" kad nema gde to smeće da se baca osim u kontejnere koji stoje iza stambenih zgrada. Šta se dešava sa gradom? Gde su kante za smeće?! Je li ovo neki pokušaj uprave da navikne građane na život u svinjcu? - pita čitalac.

Korpi za otpatke nema ni na potezu od teniskih terena do niške Tvrđave, a ni u centru grada nisu vraćene sve.


Direktor Mediane: Sve kante su vraćene

Još pre dve nedelje je direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović upitan zašto sve kante nisu vraćene na niške ulice. Ipak, tvrdi da su sve na mestu, kao i da su dodate i nove. Dragoslav Pavlović Pavlović kaže da su sve korpe vraćene; foto: JV

Vraćene su kante na sve lokacije u gradu, možda nisu baš na svaki stub na koji su se nalazile, ali su vraćene na sve lokacije u gradu. I u Voždovu ulicu gde je bilo najviše primedbi i u Dušanovu ulicu, mi smo čak postavili kante i tamo gde su građani tražili dodatno da se postave, tako da sada ima kanti na stotinak metara, što je gustina koja bi i trebalo da bude. Sad kad krenete Voždovom ulicom imate kantu kod svake autobuske stanice, ima kanti kod značajnih institucija, svaki semafor ima korpe za otpatke i one su postavljene u dovoljnom broju i onako kako struka nalaže - tvrdi Pavlović.

Pavlović je rekao i da se pravi mapa kanti koju će Mediana uskoro da prosledi Sekretarijatu za komunalne delatnosti, a tek kada predlog usvoji i Gradsko veće, Niš će dobiti nove kante i na više lokacija.

Zelenilo je izdvojilo 1.642 lokacije za postavljanje kanti u gradu u budućem periodu, dok je javna higijena 541 lokaciju, tačno se znaju lokacije. Oni su putem GPS identifikovali svaku parcelu i svaku lokaciju na kojoj će se nalaziti kante i to je sada u formi jedne mape koja bi trebalo da se preda Sekretarijatu na usvajanje. To će se dogoditi vrlo brzo, jer se trenutno u javnom zelenilu revidira taj broj koji su preliminarno dali. Kada se to bude revidiralo, nadam se nedelju ili dve, poslaćemo Sekretarijatu i videćemo kakav će biti njihov odgovor na to - rekao je Pavlović pre dve nedelje.

Kaže i da će verovatno korpe drugačije izgledati nego dosad, a imaće manje otvore u koje ambalažni i komunalni otpad neće moći da se ubacuje, jer je dosad uočeno da je upravo to bio problem, jer su korpe često bile prepune i prolaznici nisu mogli u njih da ubace otpatke.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milica

    12:26 // 5. 9. 2019.

    Laž je da su kante za smeće postavljene. Od glavne autobuske stanice do Ureda i od centra duž Lesjaninove ulice do rampe”Prolece” samo je jedna kante kod autobusnog stajališta - kod Sivare.

  • Tanja

    08:44 // 5. 9. 2019.

    Šetaš sa detetom koje jede sladoled, i naravno vaspitno ga opomeneš, ...nemoj da bacaš štapić i praviš djubre, baci ga u kantu.....a ono te pita .....važi mama a gde je kanta?.....a kante nigde na vidiku!

  • sozontije

    06:11 // 5. 9. 2019.

    Ceka se neko da ih proizvede i onda ce svi gradovi u Srbiji morati da imaju BAS TAKVE.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: