Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 1. 4. 2018.

| Društvo

Građani i danas protestuju zbog poklanjanja niškog aerodroma

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
protest
Okupljanje je na Trgu kralja Milana od 17 sati; foto: Vanja Keser

Nezadovoljstvo odlukom gradske vlasti da pokloni Aerodrom “Konstantin Veliki” Državi i danas će građani pokazati protestom, koji je najavljen za 17 sati, na Trgu kralja Milana.

Odustajanje od odluke da se niška vazdušna luka preda Državi, ali i smena gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i Gradskog veća, glavni su zahtevi onih koji protestuju.

Bivši narodni poslanik Miloš Bošković, koji je poveo proteste, rekao je da je ideja za pokretanje protesta nastala zbog nezadovoljstva građana, koje je uočio na društvenim mrežama.

Video sam da su ljudi jako nezadovoljni i čekao sam da vidim da li će neko nešto da uradi i da li će neko nešto da uradi, da li će neko da se pokrene. I kada sam uveče video da neće niko, kliknuo sam "napravi događaj" na Fejsbuku i pozvao sam ljude da pozovu svoje ljude da se pokrenu. Bilo bi idealno da sledeći put idemo ispred Skupštine grada - rekao je Bošković.

Inače, ovo je bio jedan od najmasovnijih protesta u Nišu u poslednje vreme, na kojem je prisustvovalo oko 2.000 nezadovoljnih ljudi.


Na jučerašnjem protestu i političari i aktivisti

Među onima koji su podržali protest protiv poklanjanja aerodroma, bilo je i nekoliko političara, kao i članova građanskih udruženja.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Milorad Stanković koji je ocenio da je ovo "skandalozna odluka Gradskog veća".

Demokratska stranka zahteva ostavke gradonačelnika Niša i svih članova Gradskog veća - rekao je Stanković.

Sociolog Đokica Jovanović rekao je da je Bulatović gradonačelnik samo "apartčik koji mora da sluša"

Među okupljenima bio je i glumac Lutkarskog pozorišta u Nišu Davorin Dinić koga brine to što se o gradskim odluka ne pitaju građani.

Živimo u zemlji gde se nikad ne zna šta donosi dan, ono što je do nas je da damo sve od sebe da se naš glas čuje. Ono što je najvažnije je da svi imamo osećaj da se naš glas ne važi u opšte, da nas niko ništa ne pita - rekao je Dinić.

Podsetimo, gradonačelnik Niša rekao je da je on "stalno govorio" da će gradska vlast pokloniti aerodrom Državi, ali nije precizirao kada i gde je o tome govorio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojkot

    10:24 // 2. 4. 2018.

    Ako ipak uspeju da ukradu aerodrom, bojkotovaćemo i beogradski i niški. Pa da vidimo kako će da ispune kvotu za koncesiju. Može da se leti i iz Sofije, Skopja, Budimpešte...

  • Srba

    18:46 // 1. 4. 2018.

    Sto se grbavo rodi vreme ne ispravi. Vlast i opozicija imaju istu ideologiju mani. Rulja je tu samo da se trosi. Kako to da se Nislije prevare za koga su glasali. Kako to da vlast uvek radi protiv interes naroda. Zato sto rulja misli da ce na okupatorskim izborima promeniti nesto. Bicemo sve vise siromasniji iz godine u godinu i sve vise manji . Kosovo je samo pocetak cepanja SRBIJE.

    • Goca

      23:42 // 1. 4. 2018.

      Mozda ima sanse i za Srbiju, i za Nislije i za sve nas. Evo jos jedne peticije. Ajde ljudi, pokrenimo se: https://narodnarezolucija.rs

  • Simo Simic

    18:20 // 1. 4. 2018.

    Hoce li Zivkovic da ponese bure za racune EPSa ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: