Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 26. 9. 2012.

"Građani kradu kese za otpad"

kanta

Radnici gradske čistoće iz Niša primorani da rukama prazne korpe za smeće jer građani kradu kese, kažu iz Javnog komunalnog peduzeća Medijana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Jelena Micic

    11:38 // 26. 9. 2012.

    Nisu to gradjani, gradjani su posteni. To rade zli amerikanci i evropska unija, a po nalogu vatikana, mosada i iluminata...
    Oni bacaju i djubre kroz prozore umesto u kontejnere, parkiraju na pesackim prelazima i trotoarima, podmicuju postene srpske lekare i policajce i truju nas chemtrailsima...

    • Ivan Milovanovic

      12:40 // 26. 9. 2012.

      Sta bre ti znas o delovanju Vatikana i Mosada..

    • Roxy

      12:56 // 26. 9. 2012.

      :)Bravo za komentar! Sada ce se verovatno provuci i neki politicki obojeni "savet" kako bi trebalo ovo ili ono uraditi, a ljudi bi trebalo da pocnu od sebe; svoju kulturu nosimo sa sobom uvek i u svakoj situaciji, samo neki to ne shvatju...

  • Milos Dinic

    20:57 // 26. 9. 2012.

    Cisto sumnjam da gradjani kradu kese za djubre...mislim da je to samo opravdanje za upravu Medijane, i da u stvari ne zele da trose vreme i novac na kupovinu i postavljanje plasticnih kesa. Izgleda da model kante koji bi sprecavao primitivnu gospodu iz Nisa, da kucno djubre izbacuje u ulicne kante, jos nije konstruisan, niti patentiran. A ove "Kobre" iz Komunalne policije necu ni da komentarisem...

  • mirko

    16:33 // 26. 9. 2012.

    Pa gde su sada ti komunalni policajci? Primaju platu, odred odvaznih iz DS-a, koji biju gradjane...a zasto je nekad ne zarade?

  • ja

    00:40 // 30. 9. 2012.

    Pa sada bas da gradjani kradu kese ne bih rekao,vec radnici Medijane uopste ne stavljaju kese u korpama. Sta mislite gde zavrsavaju te kese???
    Znate vec onu staru ,, ko nije dobar za sebe nije ni za drugog".
    Sa takvim shvatanjem dobro da smo i do sada opstali.

  • Milica

    12:20 // 26. 9. 2012.

    Ne kradu samo kese, kradu i cele kante.

    • Sneki

      09:03 // 27. 9. 2012.

      Sve dok ne počnu da kradu ono iz kante, nije strašno. Ali u kakvom vremenu živimo, bojim se da će i to ubrzo početi da rade!

  • Branislav Petrović

    12:35 // 26. 9. 2012.

    Koji bre gradjani?Misle da ako žive u gradu da se tako i zovu.
    Ja bih rekao da su to urbani seljaci.

  • Miša

    12:38 // 26. 9. 2012.

    @Jelena hahaha

    Moram nešto da primetim: totalno neočekivano i na prvu loptu nelogično, ali grad je postao prljaviji od kada imamo kante za đubre na svakom koraku! Primetio sam sledeće:

    - Kesa nema (iz ovog članka videh sa se kradu, znači)
    - U kante se masovno ubacuje ĐUBRE IZ STANA! Kulturne Nišlije, verovatno ujutru, na putu na posao, pošto ih mrzi da odu do kontejnera, bace svoje kućno đubre, punu kesu u uličnu kantu za đubre! Zbog toga se te kante suviše brzo napune - dovoljno je da jedan seljober ovo uradi i kanta je puna!
    - Psi lutalice često izvlače ove kese iz kanti tražeći hranui tako razbacuju otpad na sve strane

    Ranije, pošto nije imalo gde da se baca đubre, te velike kese su završavale u kontejnerima, a sada celom dužinom bulevara, po travnatim površinama...

    • Milos Dinic

      16:25 // 26. 9. 2012.

      Apsolutno istina! A gde su u ovoj prici specijalizovani odredi Komunalne policije?

  • Milos

    13:37 // 26. 9. 2012.

    Bas sam skoro razmisljao o tome kako je lepo sto napokon Nis ima dovoljno kanti za otpatke, ali nisam primetio da im fale kese.
    Koliko moramo biti jadan narod da krademo i takve kese?!

  • Milica

    15:00 // 26. 9. 2012.

    Retko koja kanta je ostala citava. U mom kraju je jedva ostalo par citavih kanti. Evo bas jutros primetih da kanta u neposrednoj blizini moje kuce, koja je solidno dugo izdrzala, je polomljena.
    A sto se tice prepunjenih kanti, krive su i trgovine koje izbegavaju da placaju iznosenje smeca pa ove kante vide kao svoje. U mom komsiluku ima bar tri trgovine koje ovu jednu kantu svakodnevno koriste za odlaganje smeca. Ako uzmete u obzir da je jedna od njih i Beer Commerce zamislite kolika je to kolicina smeca na trotoaru svakodnevno! Bas bih volela da se juzne vesti malo vise pozabave ovom temom.

  • Djordjino

    16:38 // 26. 9. 2012.

    Nek postavi vise kanti po gradu. Na 100 mesta su ih huligani vec polomili.

  • sasa

    19:50 // 26. 9. 2012.

    Evo jedan primer od juce, sedim u parku prekoputa kabineta gradonacelnika i dolaze 2 omladinke, verovatno iz obliznje gimnazije, od svojih 16-17 godina, sedaju na klupicu pored, vade case, koka kolu, cips i suncokret. Odlaze posle pola sata, kad bacih pogled na njihovu klupu imam sta i da vidim, ostavljena kesa, pored kese casa s koka-kolom, pored case prazna flasa, a izmedju onih gredica na klupici cuci zabodena kesa s cipsom, a oko klupe ljuspe od suncokreta, a kanta na 2 metra od klupice. Eto to je kucno vaspitanje, i tu nikakve kante nece pomoci. Ono sto nosimo iz kuce ne promeni niko. Da sam ih video u trenutku kad su odlazile , pokupio bih ono djubre i stigao bi ih da im ga svecano urucim, pa nek ga odnesu kuci i razbacaju po sobi posto im ne smeta!

  • Bolji Dani

    16:03 // 1. 11. 2012.

    Pokusaj da se dovede u normalu ponasanje osoba koje se nazivaju gradjanima jeste dug mukotrpan i nemouc proces. Laksa varijanta je da dobiju vetar u ledja u smislu ohrabrivanja ne bi li poceli da kradu i djubre. Na korak su od toga.

  • Luka Laban

    22:05 // 26. 9. 2012.

    Sve polazi od kucnog vaspitanja !!!
    Svaki drugi komentar je suvisan....

  • Aleksandar

    07:11 // 27. 9. 2012.

    Secam se u Puli i Rijeci su 1990 godine stavljali kese u kante i niko ih nije krao. Pricali smo tada kako bi bilo u Nisu da bi sve pokrali. I evo proslo je 22 god od tada i nismo se odmakli od civilizacijskog stupnja na kome se nalazimo.

  • jaa

    10:40 // 27. 9. 2012.

    Sta znaci ljudima da ukradu kesu i polome kantu? ne razumem

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: