Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 11. 8. 2023.

| Društvo

Građani mesecima čekaju da aparat na Očnoj klinici proradi, iz UKC-a kažu "radi od juče"

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Očna klinika
Iz Kliničkog kažu da aparat sada radi i da pacijenti nisu obmanuti; foto: printskrin google maps

Pojedini pacijenti koji su u prethodnih meseci želeli da reše određene zdravstvene probleme na Očnoj klinici u Nišu, morali su, kako tvrde, da iznova obnavljaju dokumentaciju i čekaju, jer aparat koji se koristi za intervenciju vađenja ulja iz oka, navodno, nije radio, što za posledicu ima i veće liste čekanja. Iz UKC-a kažu da aparat sada radi i da će povećati intenzitet rada.

Oni koji su se požalili redakciji Južnih vesti tvrde da su građanima davane netačne informacije o tome kako aparat ne radi, zbog čega su intervencije odlagane.

Kao što je svima poznato pripremna dokumentacija za ovu intervenciju traje 6 meseci pa su pacijenti prinuđeni da obnavljaju dokumentaciju samo zbog bahatosti pojedinaca na prijemu koji daju lažnu informaciju pacijentima da aparat ne radi što nije tačno, aparat je u funkciji što je provereno - navode zabrinuti građani.

Oni su apelovali na sve nadležne da preduzmu mere propisane zakonom kako se ovo više ne bi ponavljalo ni u jednom Zdravstvenom centru u zemlji.

Gospoda zdravstveni radnici plate primaju od tih istih pacijenata koje oni gledaju tako što im daju lažne informacije samo zato što za to neće snositi nikakve posledice. A tom jadnom narodu se celog radnog veka odbijaju sredstva za zdravstveno osiguranje koje ispada ne postoji jer pojedinci svojim neradom, bezobrazlukom i nesposobnošću na ovaj način maltretiraju pacijente - naveli su.

Isti dopis uputili su i niškom Kliničkom centru od koga su zahtevali odgovornost, ali odatle demantuju da su pacijenti bili obmanuti.

Pomenuti aparat iz Vašeg upita je nakon nešto duže od mesec i po dana, koliko je bio u kvaru, od juče ponovo u funkciji. Aparat jeste bio u kvaru te se stoga navodi iz pomenutog dopisa mogu okarakterisati kao neistiniti - navode iz UKC-a.

Zbog širokog spektra intervencija koje se izvode na ovom aparatu, veliki je broj pacijenata koji čeka, ali zvanične liste čekanja, tvrde, nema.

Napominju i da se intervencije obavljaju po prioritetu i stepenu hitnosti, a kada je reč o ablaciji retine intervencija se izvodi odmah, odnosno u istom danu.

Zbog ove pauze u radu koja je nastala usled pomenutog kvara, lekari Klinike za očne bolesti UKC Niš će u narednom periodu raditi pojačanim intezitetom kako bi izašli u susret svim pacijentima, zaključili su iz Kliničkog centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oko naokolo

    02:24 // 25. 1. 2024.

    Da li primaju van Niskog regiona pacijente za operaciju katarakte?Niti se ko javlja na tel.

  • Maja

    22:41 // 11. 8. 2023.

    Za kvar bilo kog aparata duzna je direktorka klinike da obaveati tehnicku slizbu, pa onda oni servisere, koji dodju, pogledaju, naruce deo ukoliko je veci kvar i ne moze da se uklonj odmah. Ali naravno, to smo mi, nikada ni sa cim zadovoljni necemo biti…. Zemlja Srbija

  • Očajan

    17:27 // 11. 8. 2023.

    Kako je moguće da je načelnik očne klinike Niš vlasnik privatne očne kuće "Maja"?! Pored njega na očnoj klinici Niš rade i njegova žena i sestra. Sve operacije koje se ne mogu uraditi u UKC zbog "kvara" aparata rade se u "Maji" ko ima da plati. Sve su to javne tajne grada Niša kojima se puni kasica onih koji to dozvoljavaju.

    • Očajan br. 2

      18:56 // 11. 8. 2023.

      A i tast mu radi tamo, isto je načelnik na klinici, a radi i privatno, ima svoju ordinaciju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: