Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 14. 10. 2022.

| Društvo

Građani na protestu ispred Gradske kuće poručili da ne žele "Oko sokolovo" u svom gradu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
oko sokolovo protest
Okupljeni vide spas u ukidanju sistema; foto: JV/T. T.

Na poziv za protest protiv Oka sokolovog odazvalo se svega nekoliko desetina građana koji su poručili da je ukidanje tog sistema jedino rešenje koje vide. Kažu da Grad nije obezbedio dovoljan broj parking mesta, da kazne redovno stižu i da se ne toleriše ni najkraće zaustavljanje. Prisutni su zbog toga najavili još jedan protest za sutra u 18 sati ispre Gradske kuće.

Grupa nezadovojnih građana koja se okupila ispred Gradske kuće nije izašla sa jasnim zahtevima, iako su to ranije najavili. Na društvenim mrežama, gde su građani jedni druge pozivali, postavljeno je nekoliko zahteva. oko sokolovo protest zahtevi Spisak zahteva koji je deljen na društvenim mrežama; foto: printskrin

Sada, umesto toga, a po rečima Draška Marinkovića koji se obratio prisutnima, jedino žele "gašenje" sistema Oko sokolovo. Okupljeni su govorili o svojim dosadašnjim iskustvima i pobrojavali kazne koje su dobili, a kao rekorder među njima izdvojio se Stevan Žunić koji tvrdi da je dosada dobio 13 kazni, od čega su dve stornirane. oko sokolovo protest2 Protest i sutra; foto: JV/T. T.

To je 11 puta 2.500 dinara. Protiv ove države se ne može, platiću kaznu i to je to - rekao je on.

Radmila Aranđelović iz Hajduk Veljkove ulice kaže da, iako plaća parking, slobodnih mesta gotovo da nikada nema, jer tamo gde su nekada mogli da parkiraju, sada ne mogu zbog kazni koje stižu.

Kome da se obratimo? Uveli su Oko sokolovo, neka mi obezbede da se parkiram, jer ja ne bežim da platim parking. I plaćam ga, ali imamo samo 15 parking mesta, a preko puta gde smo imali mesta je sada zabranjeno - kaže Aranđelović.

Oni su okupljanje najavili i za sutra, 15. oktobra od 18 sati na istom mestu, a svoje sugrađane pozvali su da im se pridruže.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ricardo

    08:24 // 17. 10. 2022.

    Dok je magare u blatu tovari ga.

  • Dejan

    01:09 // 16. 10. 2022.

    Da bi se saobraćaj odvijao morate da imate ulice propisne širine i prateće stvari kao što su parking mesta ali prava, i još mnogo toga.Za sve ove godine naplate parkiranja na trotoarima i javnim površinama, uspeli su da izgrade one dve garaže koje su male za Svrljig.Šta čovek da kaže na lopovluk i bezobrazluk,a ovo snimanje treba da postoji samo u normalnim državama .

  • Vitomir ljubić

    00:59 // 16. 10. 2022.

    Oko sokolovo u Nišu je bruka.Jasno je da kolima ne mora baš svuda,ali postoje momenti kada se mora.Parking mesta,parkirališta i tome slično nigde.Kolovozi pa i trotoari su katastrofalni u smislu oštećenja.Odliku prepirati jer u ovom trenutku ovo predstavlja bruku.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: