Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 25. 7. 2018.

| Društvo

Građani nezadovoljni neodržavanjem Novog groblja

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
groblje trava
Uraslo, građani nezadovoljni; Foto: čitalac

Pojedini građani žalili su se da su za vikend na Novom groblju, kada su obilazili grobove najmilijih, zatekli uraslu travu i rastinje. Iz Javnog komunalnog preduzeća Gorica kažu da od jula nisu više zaduženi za čišćenje groblja i da to radi JKP Mediana, međutim, Mediana u ovom preduzeću tvrde da oni nisu po programu preuzeli čišćenje samih grobnih mesta i prostora između njih, ali da će za 45 dana, zajedno sa Goricom sve očistiti.

Izašavši na groblje da odaju počast preminulim bližnjima, građani su sa redakcijom Južnih vesti podelili neprijatno iznenađenje jer su zatekli travu i korov.

Bio sam danas na Novom groblju i ovo je strašno. Prebacuju krivicu s Mediane na Goricu i obrnuto a znaju da uzmu novac za održavanje - kaže nezadovoljni građanin.

groblje zarasla trava Divlja trava spremna za čišćenje; Foto: čitalac I dalje aktuelni direktor JKP Gorica Igor Novaković navodi da to više nije njihov posao.

Od 1. jula ove godine, skupštinskom odlukom, zelenilo na groblju je prebačeno u sastav Mediane. Verovatno malo dok u startu ne krene, dok se raspodele poslovi kod njih i tako dalje. Ja sad više stvarno ne mogu da utičem na to. Ali je to prebačeno, sećate se da je bila priča da će tamo bolje da funkcioniše, da su oni opremljeniji, da imaju opremu bolju, više radnika, održavaju zelenilo u celom gradu. Više od 20 dana ne utičemo na to - kaže Novaković.

Ipak, direktor JKP Mediana Dragoslav Pavlović objašnjava da oni jesu preuzeli 19 radnika Gorice, da su za nekoliko dana okosili i uredili zelene površine širine veće od 3 metra, ali da nisu preuzeli i ceo posao Gorice.

Kako su građani nezadovoljni održavanjem samih grobnih mesta i prostora između grobnih mesta (što nije preuzeto programom od JKP Gorica), odlučili smo da se u saradnji sa JKP Gorica i taj deo uredi jer je najbitnije da građani Niša budu zadovoljni i groblje očišćeno od divljeg rastinja. Zajednički radovi JKP Mediana i JKP Gorica, udruživanjem sredstava radnika i mehanizacije su počeli u ponedeljak 23.07.2018. godine i prema planu rada trajaće do 45 dana zavisno od vremenskih uslova - tvrdi Pavlović.

Plan je, kako dodaje Pavlović, da se očisti svih 400 parcela koje postoji na groblju, dinamikom od 100 nedeljno. Posle ovog, kako ga Pavlović naziva, frontalnog čišćenja, redovno održavanje groblja biće jedan od prioriteta Mediane u narednim mesecima, kako bi građani bili zadovoljni.

groblje mediana Iz Mediane kažu da već čiste; Foto: JKP Mediana

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bratislava Manić

    20:50 // 26. 7. 2018.

    Pitam, da li će novac koji plaćaju zakupci grobnih mesta R i D parcela koje su travnate, ići Gorici ili Mediani, pošto se na godišnjem nivou plaća oko 2.000 dinara na ime održavanja ovih parcela, od čega novac ide na košenje trave tih grobnih mesta 4 puta godišnje?

  • Ivan

    16:56 // 26. 7. 2018.

    Novo groblje je zlatno za Vrezinsko gde se ide srpom i kosom da se probijate kroz siblje, korove, travu i djubre.

  • Пилот

    13:22 // 26. 7. 2018.

    Шта је са стаблима четинара, која изгореше и сува остадоше ко споменик да стоје, годинама не поливена и сунцу препуштена ?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: