Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 25. 5. 2018.

| Društvo

Građani nezadovoljni radnim vremenom toaleta, iz "Mediane" kažu da dva rade non-stop

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
javni wc ispod mosta
Tvrde da će javni wc ispod Tvrđavskog mosta raditi non-stop; foto: JV/J. Adamović

Sezona druženja Nišlija na keju nedavno je počela, a i ove godine je to otvorilo pitanje zatvorenih javnih toaleta, zbog kojih su građani morali da koristili žbunove, haustore zgrada i druga skrivena mesta za uriniranje. Iz JKP “Mediana” kažu da od polovine maja toaleti ispod mosta u centru Niša i u Tvrđavi rade non-stop i da će tako biti do kraja septembra.

I ove godine se građani bune što niški kej vikendom podseća na javni toalet, jer veliki broj Nišlija kada dođe lepo vreme tamo provodi najviše vremena, a nema gde da urinira, zato što su toaleti zaključani.

Jedno drvo će se na keju isušiti od količine urina koje primi vikendom. Ako se tone pića vikendom tamo popije, zamislite onda koliko se istoči na javnu površinu - kazao je jedan Nišlija.

Nišlije kažu i da poslednjih meseci građani mokre "gde stignu" - u podzemnim skloništima, kod Gradske kuće, trafo-stanice, ispod mostova, jer nema dovoljno toaleta.

Najproblematičniji tokom leta su toaleti ispod mosta u centru Niša i u Tvrđavi, koji su poslednjih nedelja bili zaključani već od 19 sati.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća Mediana Dragoslav Pavlović tvrdi da u pomenutim toaletima može da se urinira non-stop, jer su promenili radno vreme.

Od 15. maja do 30. septembra smo izmenili u programu poslovanja i reorganizovali smo radnike, tako da ta dva toaleta rade 24 sata - kaže Pavlović.


Toaleti i dalje u očajnom stanju

wc kod pozorišta Toalet iza Narodnog pozorišta u lošem stanju; foto: JV/J. AdamovićU Nišu ima 7 javnih toaleta, ali su skoro svi u očajnom stanju - smrad se širi na sve strane, nema toalet papira, ni sapuna i vreme im je za renoviranje.

Pavlović kaže da je ovo preduzeće zaduženo samo da održava higijenu u njima, ali da su se nedavno obratili Gradu sa dopisom da se bar neki od toaleta rekonstruiše.

Što se tiče rekonstrukcije javnih toaleta to bi morao da radi Grad. Postoji inicijativa od strane Mediane ka Gradu da se oni rekonstruišu. Dva su rekonstruisana - onaj na Trgu kralja Aleksandra i onaj koji se nalazi u Tvrđavi. U najgorem stanju u ovom trenutku je onaj koji se nalazi u Čairu i mi smo dali sugestiju da to bude sledeći toalet za rekonstrukciju. Nadam se da to može da bude rešeno u nekom bliskom periodu - dodaje Pavlović.

Podsetimo, toalet u Tvrđavi je rekonstruisan 2014. godine i jedan je od retkih koji izgleda pristojno, pored onog koji je nedavno sređen na Trgu kralja Aleksandra, a prošle godine je ponovo počeo da radi i WC u Parku Svetog Save. Mokrenje na javnim površinama, umesto u toaletima kojih je malo i ne rade non-stop je višegodišnji problem u Nišu, koji nikako da se reši.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mordor

    07:07 // 26. 5. 2018.

    Zid moje zgrade je za taxiste zid uriniranja.Od smrada ne moze da se porodje,milion puta smo zvali komunalnu policiju ali su oni slepi i gluvi.

  • Mara

    21:22 // 25. 5. 2018.

    Sramota.Više ne rade nego što rade.Još vas i osoblje koje tamo radi isteruje.I posle se ljutimo što narod vrši nuždu svuda.Pohvala za higijenu i javni toalet kod prvog fakulteta,a ovaj u samom centru grada bruka

  • Jasna

    21:18 // 25. 5. 2018.

    Sram vas bilo za onakve toalete u parku Cair.Tamo decu da vodim.Nikad vise....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: