Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 9. 12. 2020.

| Društvo

Građani prijavljuju razbacano smeće i deponije u Nišu, iz "Mediane" tvrde da rešavaju probleme

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
smeže Dabilo
Smeće i na izletištu; foto: čitalac;

Razbacano smeće oko punih kontejnera građani su uočili na 2 lokacije u Nišu - na Vrežinskom groblju i kod izletišta “Dabilo”, a malu divlju deponiju na Nišavskom keju kod “Mosta Mladosti”, te su na sve njih ukazali preko aplikacije Prijavi problem. Iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana su obećali uklanjanje deponije, a tvrde i da su kontejnere na koje se žale građani ispraznili po ustaljenom režimu - 2 puta mesečno.

Na keju pored Nišave u blizini “Mosta mladosti”, građani kažu da su primetili stanare koji tu žive kako bacaju smeće i prave malu deponiju na parceli za koja preseca kej, ali i na samom keju. deponija kod Mosta mladosti Mini deponija u blizini "Mosta mladosti; foto: čitalac;

Ekipa koju su, kako kažu iz komunalnog preduzeća, poslali da provere te navode građana, utvrdila je da otpad postoji i da je na dosta nepristupačnom terenu.

Ipak, mi ćemo u toku dana da uklonimo taj otpad koji nesavesni građani nepravilno odlažu - obećali su iz Mediane.

Tvrde i da kontejnere na izletištu “Dabilo”, oko koga su građani svedočili da su puni i da oko njih ima smeća, prazne dva puta mesečno, a da su to poslednji put uradili 2. decembra.

Čitaoci su se žalili i na razbacan otpad oko kontejnera na Vrežinskom groblju, za koji iz Mediane kažu da je ispražnjen još krajem novembra.

smeće na Vrežinskom groblju Smeče i oko kontejnera na groblju; foto: čitalac;Ovde da podsetim da trebalo da sva groblja preuzme Gorica da bi kao mogli da ih održavaju, ali još nije, pa zato često budu ovakve slike deponije - pišu građani.

U odgovoru iz preduzeća apeluju da se građani ponašaju u skladu sa komunalnim redom i ne odlažu otpad tamo gde mu nije mesto i podsećaju da sve prijave mogu da im dostave preko aplikacije Ekolovac, kao i preko društvenih mreža Fejsbuk, Instagram i Tviter.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • citac vodomera

    05:18 // 10. 12. 2020.

    Koliko puta treba da zovem komunalnu policiju da bi dosli u zgradu u Vozdovoj 53 , pogledali podrum koji pliva u fekalijama i nalozili kucnom savetu da to ocisti?Nismo u mogucnosti da udjemo i ocitamo potrosnju vode.Zalio sam se i mojim pretpostavljenim,ali nista.Dodjite,ljudi i primorajte ih da to rese!

  • miki

    01:08 // 10. 12. 2020.

    Ja prijavio preko Eko lovca deponijicu u B. Adzije. Sutradan mi je stigao mail sa slikom očišćene lokacije. to je za svaku pohvalu.

  • Naissus

    19:05 // 9. 12. 2020.

    ZASTA BRE PRIMA PLATU KOMUNALNA POLICIJA??? DOKLE CEMO VISE DA PLACAMO PARAZITE????

    P.S. IZVINJAVAM SE ZA CAPS LOCK, ZAGLAVILA MI SE TIPKA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: