Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 11. 6. 2020.

| Društvo

Građani se žale da "Mediana" ne prazni kante za reciklažno smeće

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
plava kanta đubre
Mediana ne poštuje raspored sa svog sajta; foto: čitalac

Kako bi odvojili smeće koje može da se reciklira, građani su pre nekoliko godina dobili plave kante, ali se one, kako je napisao jedan Nišlija putem aplikacije Prijavi problem, ne prazne dva puta mesečno, kako je naznačeno u Javnom komunalnom preduzeću Mediana. Ni nakon nedelju dana od poslatih pitanja, Južne vesti od ovog preduzeća nisu dobile odgovor koji je razlog za gomilanje smeća i kantama i da li će se nešto promeniti.

Na sajtu Mediane postoji raspored pražnjenja ovih kanti po reonima, ali jedan Nišlija kaže da se u reonu 15, koji obuhvata Duvanište i Ulicu Dragiše Cvetkovića on ne poštuje. Raspored pražnjenja kanti Trebalo bi da se u svakom reonu kante prazne dva puta mesečno; foto: Printscreen/JKP Mediana

Na žalost građana koji reciklažu podržavaju, JKP Mediana ne poštuje svoju odluku o redovnom pražnjenju dva puta mesečno. Na pozive daju obećanja koja najčešće ne ispune i onda imamo ovakve slike po dvorištima kuća na reonu br. 15 - kaže ovaj Nišlija.

Ovo nije prvi put da se građani žale na ovu situaciju Južnim vestima, samo su prošlog puta iz Mediane odgovorili. Tada je rečeno da su kante verovatno bile u dvorištu, pa radnici nisu mogli da uđu i izbace ih. Sada nisu odgovorili ništa.

Bez odgovora je ostalo i pitanje da li je moguće da oni koji nisu preuzeli plave kante sada to urade i na koji način.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    18:47 // 7. 8. 2020.

    Ajmo Sldjane,malo bolje to organizuj!

  • Ivan

    08:33 // 12. 6. 2020.

    U Duvanistu iz Medijane redovno obilaze plave kante ali nekad ako imaju samo malo smeca u njima oni ih ne izbacuju vec ih vrate neispraznjene.

  • Danijela Nikolić

    20:52 // 11. 6. 2020.

    Potpno je tačno da se reciklažni otpad koji savesno i redno odvajamo svakodnevno bez ikakvih stimulacija što je praksa na zapadu, neredovno odvozi. Usled toga dešava se da prethodno savesno odvojen reciklażni otpad na kraju završi u kamionima za redovno odvożenje smeća jer gradjani ne znaju šta će sa njim dok se "Medijana" ne smiluje da ga po predvidjenoj proceduri pokupi. Destimulišće skroz!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: