Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 22. 9. 2020.

| Društvo

Građani se žale na cev koja stalno puca i ulicu koja je dve decenije bez svetla - iz Direkcije bez odgovora

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
rupa rešetkasti slivnik
U Direkciji ćute na probleme koje prijavljuju građani; foto: Čitalac

Već dve decenije stanovnici zgrada u Ulici Čedomira Krstića u naselju Pasi Poljana nemaju ulično osvetljenje, u vikend naselju Knez Selo muku muče sa vodovodnom cevi za koju kažu da stalno puca, popravlja se, ali nikako da se stavi nova, a na Trgu patrijarha Pavla postoji velika rupa u rešetkastom slivniku. Za svaki od ovih problema nadležni su uputili na Direkciju za izgradnju Niša, odakle ne odgovaraju na pitanja novinara.

Građani najčešće putem aplikacije Prijavi problem priijavljuju udarne rupe i neasfaltirane ulice, što je u ingerenciji Direkcije, ali za tu namenu novac je potrošen. Ipak, još neki problemi muče Nišlije, ali na pitanja novinara o njihovom rešavanju iz Direkcije ne odgovaraju.

Tako se meštani vikend naselja Knez Selo žale na cev koja stalno puca. Voda pukla cev Knez selo foto čitalac Kažu da su sve oppravke kratkog veka; foto: Čitalac

Tražili smo da se deo vodovodne cevi zameni i polože nove cevi. Rečeno nam je da trenutno nema para za takvu investiciju. Ali se zato na intervencije troši novac svakog meseca i popravlja cevovod koji se ne može popraviti - pišu građani.

Cevi popravlja Javno komunalno preduzeće Naissus, iz koga kažu da su planovi izgradnje nove i rekonstrukcije postojeće mreže u nadležnosti Grada.

Preporuka je da se obratite Direkciji za izgradnju Grada Niša zbog odgovora na konkretno pitanje da li je u godišnjem planu izgradnje planirana rekonstrukcija, odnosno zamena vodovodne cevi u vikend naselju Knez Selo - navode u Naissusu.

Iz Direkcije nisu odgovorili na ovo pitanje, kao ni na ono kada će stanovnici ulice Čedomira Krstića dobiti ulično svetlo. Iako se održavanjem javne rasvete bavi Parking servis, iz ovog javnog komunalnog preduzeća kažu da za postavljanje novog osvetljenja treba Direkcija da im uputi nalog. Ulica Čedomira Krstića osvetljenje bandere foto čitalac Dve decenije bez svetla; foto: Čitalac

Ukoliko dobijemo nalog za postavljanje novog osvetljenja u ulici Čedomira Krstića, Parking servis će sa svim raspoloživim tehničkim i ljudskim resursima, a po pravilima struke realizovati taj nalog - kažu u Parking servisu.

Stanovnici kažu da od kada su se uselili 2000. i 2002. godine dobijaju obećanja od nadležnih da će dobiti ulično svetlo naredne godine.

Naša dva prilaza se nalaze pored čuvene Šumarske ulice (ulice sa banderama). Prosto je nemoguće da zahtev koji sigurno postoji negde ne dolazi do Parking Servisa na realizaciju. Dva prilaza su dužine po 170 metara, ne postoje stubovi, jer je struja do objekata vođena podzemno. Ovde ima devet stambenih zgrada (57 stanova), naseljenih izbeglicama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, plus kuće meštana - piše jedan građanin.

Na Trgu patrijarha Pavla, kod salona nameštaja Simpo nalazi se rešetkasti slivnik koji, sudeći prema fotografijama koje su čitaoci poslali preko aplikacije Prijavi problem, ima veliku rupu na sredini. Rupa rešetkasti slivnik Kažu da problem već duže vreme niko ne rešava; foto: Čitalac

Ovaj problem već duže vreme ugrožava bezbednost prvenstveno dece, a onda i ostalih prolaznika u ovom delu grada. Rešetke su propale zbog svakodnevnog prolaska automobila preko, iako je pešačka zona u pitanju - požalio se jedan Nišlija.

Iz Direkcije nisu odgovorili da li je planirana sanacija rešetkastog slivnika, baš kao ni prošlog meseca, kada je bilo prijava za onaj koji se nalazi na Bulevaru Nemanjića kod Zone 2.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • boban

    08:02 // 23. 9. 2020.

    Ispod rešetaka nije slivnik, već ventilacioni kanali podruma salona Simpo tako da verovatno nisu u nadležnosti Direkcije. Kanal je dubok oko jedan metar i već je bilo povređivanja zbog propadanja noge u kanal.

  • Dzamutka

    21:12 // 22. 9. 2020.

    Svi ovi sa sela , glasaci sns-a, zale se ovde, jer im predizborno obecanje da se problemi rese, nije ispunjeno ! Zalite se sns odborniku, sto ga izglasaste !
    Stalno prolazim blizu ove rupe,kod Simpa, nikog nije briga, deca se u blizini igraju, bahati ulaze kolima ,motorima! Cak i da se neko povredi, stav je :" Ma, sta me briga, nisam ja ili moje dete" !

  • Zoki

    18:58 // 22. 9. 2020.

    Ceo taj trg su lose napravili. Ivice na zardinjerama su vec unistene jer je krpljeno od starta. Vozilima je dozvoljen prilaz a parking servis i komunalna milicija tolerise teretanu i laboratoriju. Zato je rupa kod simpa tolika, covek da propadne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: