Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 14. 12. 2022.

| Društvo

Građani se žale na pune kontejnere i smeće širom Niša i okoline

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
smećee patrisa lumumbe (1)
Novi podzemni kontejneri okruženi smećem; foto: čitateljka

Više puta građani su se žalili da su niške ulice pune smeća, a fotografije prepunih kontejnera, ali i one na kojima se vidi smeće ostavljeno van njih, šalju i preko aplikacije “Prijavi problem”. Iz JKP Mediana ne odgovaraju na pitanja o tome kada bi problem mogao biti rešen.

smećee romanijska Čitaoci se žale i na smeće u Romanijskoj; foto: čitalacStari kontejneri na uglu Naserove i Ulice Patrisa Lumumbe zamenjeni su novim, podzemnim, a oni su okruženi smećem, pa i ako nisu prepuni teško je do njih prići i ubaciti kesu unutra. Nalaze se uz samo dečije igralište.

Slično je u Romanijskoj ulici - oko kontejnera je gomila smeća, a čitalac javlja da se uverio da su oni prazni.

Kritika je usmerena ka mojim komšijama, kojima je teško da otpad odlože u kontejner. Lokacija je Romanijska ulica oko broja 2 - navodi Nišlija.

smećee zaplanjaska toponica 2 Jedan kontejner na dosta domaćinstava; foto: čitalacI u okolini Niša slična je situacija, mnoga seoska groblja okružena su smećem, a žitelji Zaplanjske Toponice kažu da veliki broj domaćinstava na raspolaganju ima samo jedan kontejner, koji se prazni jednom nedeljno.

I kada ga isprazne posle sat vremena ne možeš ni da baciš đubre jer se odmah napuni. Deca svakodnevno prolaze pored tu dok idu u skolu i gaze to đubre, mogu i da se zaraze - žali se meštanin.

Apeluje na nadležne da postave još jedan kontejner, a na komšije da budu disciplinovani i ne ostavljaju džakove i kese pored njega, kao i da tu ne bacaju grane, travu i pepeo.

smećee čalije Palete i daske u naselju Čalije; foto: čitalacProblema ima i u Ulici Momčila Milovanovića u naselju Čalije - čitalac navodi da se u dvorištu nove zgrade nalazi gomila otpada u vidu paleta, daski, i fosni, koje je jedan komšija ostavio i zato moli nadležne da reaguju kako se ne bi nastanili glodari.

Na pitanja o tome zbog čega je došlo do nagomilavanja smeća širom grada i kada bi i na koji način problem mogao biti rešen - iz JKP Mediana ne odgovaraju do objavljivanja teksta.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira

    08:38 // 15. 12. 2022.

    Iako ne gotovim gradonačelnicu ali ona i Medijana u većini slučajeva nisu krivi već gradjani koji tu stanuju. Oko nove zgrade u Duvanište ima 6 podzemnih kontejnera koji se prazne svaki drugi dan a oko njih je bačenih kesa i drugog otpada pola sata pošto su ispražnjeni. Svi su krivi samo mi nismo. Oni koji najviše pljuju su oni koji to rade.

  • Torpedo

    21:47 // 14. 12. 2022.

    Ma, sta nas briga, najbolji smo, jaci smo od sudbine ! To su neki drugi doneli djubre !

  • Svetlana

    15:21 // 14. 12. 2022.

    Slika i prilika glavnokomadujuce gospe gradom. Sodoma I gomora, počeće pacovi i zmije zasita da se razvlace po gradu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: