Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 14. 8. 2018.

| Društvo

Građani se žale na smrdljive ulice, iz "Mediane" šalju perače

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Kamion smeće Mediana
Biootpad se ne odvaja od ostalog, što za posledicu ima to da su kontejneri puni tečnosti, koja potom curi iz kamiona; Ilustracija; Foto: Vanja Keser

Tokom leta na vrućini smrad iz kontejnera se "oseća" više, a građani se žale da ovaj smrad poprimaju i ulice u Nišu, zbog toga što kamioni za odvoz smeća cure. Iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana koje odvozi đubre, kažu da kada građani prijave da je "smećar" negde procurio, šalju perače ulica.

Građanin koji je preko aplikacije "Prijavi problem" ukazao na ovakvo stanje na jednoj od niških ulica, nije precizirao u kom je delu grada ostao “trag” za smećarom, ali je, prema njegovim rečima, na jednom kolovozu ostala “reka smrada”. Ulica smrad tečnost Smrdljivi trag na kolovozu; Foto: Prijavi problem/čitalac

Iz Mediane kažu da se ovakvi problemi tokom odvoza smeća javljaju, pre svega jer se biootpad koji ispušta sokove ne transportuje posebno.

Dragan Maslaković koji u ovom preduzeću rukovodi odvozom smeća ipak kaže da je curenje znatno manje nego prethodnih godina, i to zahvaljujući zanavljanju voznog parka Mediane.

Ova vozila koja su operativna, koja se koriste svakodnevno, mi smo u zadnje dve ili tri godine nabavili pet ili šest novih vozila. Novija vozila svakodnevno rade, u globalu ako gledate celu svotu vozila, nisu skroz nova sva - rekao je Maslaković.

Ipak, kaže da tamo gde su izražene primedbe građana Mediana šalje perače ulica, te zasad tako rešavaju problem.


Kupuju nove kamione za odvoz smeća

Iz komunalnog preduzeća najavljuju da bi uskoro trebalo da nabave još pet novih "smećara", te će uslugu odvoza đubreta dodatno da unaprede.

Od 20. avgusta kreće javna nabavka. Ako ne bude žalbi i prođe sve regularno, za 5 meseci bi trebalo da bude sve završeno te ćemo tada imati nove kamione - objašnjava Maslaković.

Inače, Mediana, prema njegovim rečima, ima ukupno 33 kamiona kojima odvozi đubre.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mordor

    17:40 // 15. 8. 2018.

    Durlan,3 keca...svake noci iz okolnih kuca pored nasih zardinjera ostavljaju stare krevete,tepihe,wc solje...Strasno na sta nam lici grad.

  • dv

    07:47 // 15. 8. 2018.

    bitno da se kupuju kamioni za parking servis da nas globe a za komunalno ne treba a gazimo smece o udisemo smrad.

  • vajs

    01:11 // 15. 8. 2018.

    kod tasine stalno kese na ulicnim kantama, nocu ih ostavljaju, kod deligradske takodje, peru samo desetak ulica, sporedne i ne ciste, nema izgleda ko....na kraju 12. februara uzas kontejneri puni....gde li ide novac koji dobijaju od nas...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: