Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 24. 7. 2019.

| Društvo

Građani se žale na zapuštene mobilijare, u Medijani kažu krenuli u popis nedostataka

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
ljuljaska
Ljuljaška u parku kod Doma zdravlja ostala bez dela za sedenje; foto: T. R.

U igralištima koja se nalaze između blokova zgrada u Nišu često se vide zapušteni i nebezbedni dečiji mobilijari. I dok se mnogi roditelji pitaju zašto se ljuljaške, klackalice i druge igračake neadekvatno održavaju, u Opštini Medijana navode da su zajedno sa JKP Mediana počeli da popisuju nedostatke na mobilijarima na području ove opštine.

mostic Od kada je stavljen, mostić nije obnovljen; foto: T. R.Prema rečima građana koji su se obratili Južnim vestima, već duže vreme oštećen je mobilijar postavljen u igralištu između zgrada u ulicama Blagoja Parovića, Branka Krsmanovića i Bulevara Nemanjića.

Stubovi ljuljaški su polomljeni, vrteška polomljena i nefunkcionalna, most na toboganu je takođe klimav i nebezbedan, a drvo trulo. Takođe, pesak koji bi trebalo tu da bude, je u stvari šljunak pun kamenja, pa se deca i na tome povređuju. Pored igrališta je i veliki teren čija je ograda sva iskidana i vire žice - kaže jedan Nišlija.

ljuljaska Roditelji strahuju da puste decu na ljuljaške; foto. T. R.Na igralištu se, kako kažu građani koje žive u komšiluku, nedavno dogodila i nezgoda, kada je dete palo sa mostića na igrački, jer je pukla daska. Navode da su dve polomljene daske zamenjene, ali da to ne garantuje bezbednost jer je potrebno da se most ceo obnovi.

Južnim vestima ukazale su neke Nišlije da su pokvarene ljuljaške na igralištu kod Doma zdravlja, a neki prijavljuju i da su u još nekim međublokovskim prostorima na Bulevaru Nemanjića oštećene ljuljaške i klackalice.

U Opštini Medijana koja "pokriva" veliki broj mobilijara u Nišu kažu da su zajedno sa JKP Mediana krenuli u popisivanje svih nedostataka na mobilijarima. Treba da utvrde gde su potrebne popravke, a tamo gde ne nađu odgovarajući originalni deo za zamenu, mobilijari će biti uklonjeni. klupice Polomljene klupice u parkiću u blizini vrtića "Cvrčak"; foto: T. R.

Popravke podrazumevaju i postavljanje gumenih podloga kada je mobilijar na betonu, odnosno popunjavanje sitnim peskom površina ispod klackalica i tobogana kada se mobiliijar nalazi na travnatoj površini - kažu iz Opštine Medijana.

Napominju da su već kontaktirali proizvođače kako bi nabavili delove mobilijara koji treba da se zamene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mstefanovic

    11:53 // 25. 7. 2019.

    Gde su i?!?!?!!??!!

  • pozornik je svetinja

    06:18 // 25. 7. 2019.

    Da ima pozornika i da je neko ko ovo lomi pod okriljem mraka,kaznjen - ne bi sada bilo nikakvog popisivanja nedostataka.Takvi su nocas urlali Vozdovom ulicom,bacali papire,kese i limenke gde stignu,cak su ih ubacivali i u neka dvorista.

  • Bruno

    20:05 // 24. 7. 2019.

    Ne treba nigde da idu,da bi potpisali nedostatke. Samo nek zabeleže svoja imena, i to je dosta nedostataka, pa i previše.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: