Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:16, 6. 1. 2022.

| Društvo

Građani u Medijaninoj česnici pronašli dva zlatnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
5 (1)
Dve Nišlijke pronašle zlatnike; foto: Vanja Keser

Ispred Hrama cara Konstantina i carice Jelene u Nišu izlomljena je česnica i paljeni su badnjaci u organizaciji Opštine Medijana, a dve Nišlijke pronašle su zlatnike kojih je u svečanoj pogači prečnika 2 metra bilo ukupno tri.

U Medijani kažu da su zlatnike izvukli i prijavili Staša Veljković (10) i Natali Veličković (55).

3 (9) Osveštanje česnice; foto: OMTreći zlatnik, za sada, niko nije prijavio, a blagosiljanje, osvećenje i lomljenje Česnice obavilo je sveštenstvo Eparhije niške, na čelu sa Njegovim Preosveštenstvom, Vladikom Niškim Arsenijem.

Izuzetno mi je drago što Gradska opština Medijana, Badnji dan slavi sa prijateljima, jer je to praznik, koji se proslavlja u krugu najdražih. Oko česnice se okuplja porodica i mi smo ovim okupljanjem, potvrdili smo da smo jedna velika porodica - rekao je predsednik Opštine Nebojša Kocić.

Organizaciju su pomogli i Odred izviđača „Vožd Karađorđe“ i Mlin “Stevanović” iz Malošišta, koji je obezbedio česnicu. 1 (8) Tradicionačno paljenje badnjaka; foto: Vanja Keser

U susret božićnim praznicima, ovom prilikom je, kako kažu, priređen vatromet i uz poštovanje epidemioloških mera usled pandemije kovida 19, u parku Sveti Sava, delili su se badnjaci i ikonice, a služeni su vino, čaj, suvo voće.

Badnjaci su paljeni i u Sabornoj crkvi i u Crkvi Svetog Pantelejmona gde je takođe lomljena česnica sa 3 zlatnika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Мина

    16:44 // 8. 1. 2022.

    Леп обичај, који овај алави народ увек претвори у стампедо и отимачину, као да им је задње.Ни достојснства , ни поштовања највећег хришћанског празника, преостаје само да се постидимо.Кажу,трећи златник нико није пронашао,могуће, прогутао га неки "гладник"са комадом чеснице, а да то и не зна.А, је ли могуће да трећег златника није ни било?Какви смо, све је могуће.

  • SPASa

    15:21 // 8. 1. 2022.

    Orgamizator Medijana je jedan zlatnik dao SNS partiji kao prilog, kako bi mogli da finansjraju odlaske na mitinge i sendviće.

  • Dusko

    01:49 // 8. 1. 2022.

    U Beogradu 33 zlatnika, u Nisu kazu 3 (samo). Ali, u cesnici, nadjena su dva. Da li je moguce da je organizator, opstina Medijana, u startu ukrao jedan zlatnik? Da provere nadlezni organi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: