Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 4. 9. 2015.

| Društvo

Građani uveliko negoduju zbog prljavih parkova u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
djubre
Smeće po travi niko ne čisti; foto: D. V.

Poslednjih dana se redakciji “Južnih vesti” uveliko javljaju građani koji ukazuju na, kako oni kažu, užasno stanje, pre svega, u Tvrđavi. Smeće je na zelenim površinama, a radnici JKP “Gorica” koji bi trebalo da ga čiste su u štrajku.

Naglašavaju da ograda od Nišvila još nije sklonjena sa zelenih površina, kao i pojedini kablovi koje su koristili organizatori. Najviše im, kako kažu, smeta đubre.

U gradu je haos od đubreta. Nijedna kanta, oko kante i celom Tvrđavom nije pokupljeno đubre. Ja lično imam malo dete koje je tek prohodalo i jeza me hvata kad treba da idemo u šetnju. Ovo je stvarno strašno - kaže jedna Nišlijka.

Ova Nišlijka kaže da je spremna, ukoliko se ovakvo stanje produži, da organizuje sugrađane i da sami pokupe smeće sa zelenih površina u Tvrđavi.

park Kante prepune; foto: D. V.U Javnom komunalnom preduzeću “Gorica” koje održava gradske parkove šrajk uveliko traje, a predsednik štrajkačkog odbora Toplica Marković kaže da se oni trude da održe minimum procesa rada.

Mi smo sada 30 ovde u preduzeću i štrajkujemo, dok je stotinak kolega u gradu i radi. Malo je ljudi na poslu zbog odmora i bolovanja, tako da i po Zakonu o štrajku mora ovako - kaže Marković.

On kaže da će štrajk možda biti prekinut početkom sledeće nedelje, ali kako kaže, protest radnika time najverovatnije neće biti završen.

Podsetimo, radnici “Gorice” su u zvaničnom štrajku od juče, a razlog za obustavu rada je kašnjenje plata i nedostatak opreme i mašina za rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nniko

    14:40 // 6. 9. 2015.

    pa to vazno a drugo

  • m m

    18:37 // 5. 9. 2015.

    A parkove prljaju vanzemaljci...

  • Zora svice

    01:39 // 5. 9. 2015.

    Bacajte i ne sikirajte se. Dok smrad ne udje u domove bande koja vlada vecinom necemo progledati. Mozda ce jak smrad probuditi uspavane i omadjijane nevidjenom propagandom. Ako memaju oci i usi mozda smrad pocne da smeta. Da probudi uspane lepotice i lepotane budzetske parazite i funjare. Krenulo je.

    • njima će da smrdi,

      09:18 // 5. 9. 2015.

      a Vama da miriše?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: